În 8 ani Ungaria ar putea cere revizuirea graniţelor

Dacă Ungaria va deveni o ţară puternică din punct de vedere economic şi nu numai, FIDESZ ar putea cere în 8 ani revizuirea graniţelor, a declarat Zoltán Kőszegi, parlamentar al partidului de guvernământ, la Tabăra Tineretului Maghiar de la Borzont, judeţul Harghita, relatează politics.hu.

La acelaşi eveniment care a avut loc în week end, Zoltan Balczo, vicepreşedintele Parlamentului Ungariei şi membru al Jobbik, a declarat că o revizuire a Tratatului de la Trianon nu este posibilă în contextul politic global actual.

Totodată, cei doi politiciani unguri au ajuns la concluzia că autonomia Ţinutului Secuiesc este inevitabilă.

Zoltán Kőszegi a menţionat că, în vederea sprijinirii autonomiei a fost înfiinţată comisia autonomiei, Parlamentul şi-a stabilit un scop: realizarea autonomiei Ţinutului Secuiesc, însă pentru realizarea acestui obiectiv au nevoie de sprijinul Europei.

"Dacă în patru - cinci ani nu vom reuşi să obţinem autonomia Ţinutului Secuiesc însemnă că nu suntem capabili. Exemplul cel mai bun este autonomia Tirolului de Sud şi acest lucru trebuie să aducem în faţa Europei", a spus Kőszegi Zoltan. El a menţionat că obţinerea autonomiei nu presupune niciun fel de risc sau agresiune, doar că pentru aceasta este nevoie de o Ungarie puternică. Între secui, cel mai important este obţinerea Ţinutului Secuiesc, a mai susţinut acesta.

"Noi trebuie să trăim aici şi alături de noi pot trăi şi alţii dacă vor, însă să nu fie împotriva noastră" a spus Kőszegi.

"Obligaţia de a realiza autonomia este a noastră. Slava e a lui Dumnezeu, dar rezultatele vor fi tot ale noastre. Doresc o ţară comună, frumoasă, în Bazinul Carpatic", a spus Kőszegi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe