"Împăratul" Vlasov, lovit de Covid-19. A fost internat în spital

Mihail Vlasov
Mihail Vlasov (Captură Youtube)

Supranumit pe vremuri “Împăratul”, fostul preşedinte al Camerei de Comerţ Mihail Vlasov a fost confirmat pozitiv cu Covid-19 şi este internat actualmente la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, informează Ziarul de Iaşi, citând surse oficiale.

Starea lui Vlasov este una stabilă, după cum declară medicii.

Potrivit sursei citate, în urmă cu două zile, Viviana Vlasov - soţia acestuia, în vârstă de 72 de ani, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, fiind diagnosticată cu Covid 19. Viviana Vlasov a fost internată în urmă cu aproximativ 10 zile, iar cu două zile înainte de deces, starea acesteia s-a agravat brusc, necesitând transferul pacientei la Compartimentul de Terapie Intensivă. În ciuda eforturilor depuse de medici, Viviana Vlasov a murit.

Reamintim că fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României Mihail Vlasov a fost eliberat condiţionat din închisoare în noiembrie 2017. "Împăratul" a fost prins în flagrant luând mită 200.000 de euro de la un om de afaceri şi a fost condamnat în iunie 2015 la 5 ani închisoare cu executare pentru trafic de influenţă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ulterior, în noiembrie 2016, Curtea Supremă l-a condamnat din nou pe Vlasov la doi ani închisoare cu executare într-un alt dosar în care era acuzat că a dat mită pentru a-şi trece în subordine Registrul Comerţului.

Instanţa a contopit cele două condamnări şi a rezultat o pedeapsă finală de 5 ani şi 8 luni de închisoare, din care Vlasov a executat doi ani şi trei luni la Penitenciarul Vaslui, la care se adaugă o lună în arest preventiv şi alte două luni în arest la domiciliu.