Imigraţia economică trebuie oprită, susţine premierul ungar

Viktor Orban
Viktor Orban (Sean Gallup/Getty Images)

Imigraţia economică este un lucru rău şi Ungaria nu poate oferi refugiu oamenilor care îşi părăsesc ţările natale din motive economice, a declarat duminică premierul ungar Viktor Orban.

Orban a declarat postului de televiziune M1 în Paris, după ce a participat la marşul împotriva terorismului, că este necesar să se discute într-o manieră deschisă şi directă despre imigraţie şi problemele culturale legate de aceasta. El şi-a exprimat speranţa că o analiză complexă şi calmă a evenimentelor recente din Franţa vor arăta liderilor europeni şi din Bruxelles că este necesară introducerea unor politici stricte care să restricţioneze imigraţia în Europa.

“Imigraţia economică este un lucru rău în Europa şi nu ar trebui văzută ca pe un lucru util deoarece aduce doar probleme şi pericole pentru poporul european. Aşadar, imigraţia trebuie oprită – aceasta este poziţia Ungariei”, a declarat el.

Cei care îşi părăsesc ţările natale din motive politice sau pentru a-şi salva vieţile “ar trebui să primească adăpost”, dar Ungaria nu poate oferi un astfel de refugiu imigranţilor economici, a adăugat el.

În opinia lui Orban, comparativ cu alte ţări europene, în Ungaria există puţini “oameni cu un fundal cultural diferit de al nostru” şi aceşti câţiva oameni îşi asigură bunăstarea, doresc să lucreze şi au dorinţa de a-şi găsi locul în societatea ungară. Nu există nicio problemă cu minorităţile care locuiesc în prezent alături de noi şi numărul lor nu creşte într-un ritm care ne-ar crea probleme, a mai spus Orban.

“În acelaşi timp, trebuie să fie clar că nu vom permite, cât timp sunt premier şi acest guvern este la putere … ca Ungaria să devină ţinta imigranţilor. Dorim ca Ungaria să rămână aşa cum este ea”, a adăugat Orban.

Comentând pe marginea marşului din Paris, Orban a declarat că aplaudă instinctul democratic al Franţei, care este renumită pentru cele mai dure dezbateri politice între oponenţi. Totuşi, când sunt probleme în Franţa, există unitate naţională şi o solidaritate necondiţionată. Liderii politici merg împreună, îşi demonstrează puterea şi protejează democraţia franceză, a adăugat premierul ungar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe