Îmbulzeală uriaşă la priveghiul interlopului Emi Pian. Puhoi de persoane, umăr la umăr, fără măşti

(Screenshot)

UPDATE: După ce oamenii legii prezenţi la locuinţa lui Emi Pianu au eşuat să îi convingă pe participanţii la priveghi să poarte măşti de protecţie şi să păstreze distanţa socială, poliţiştii au intrat în acţiune şi au dat peste 30 de amenzi în valoare totală de 14.000 de lei.

"Una din amenzi a fost aplicată organizatorului", au declarat reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

* * *

Un număr mare de persoane s-au adunat la locuinţa interlopului Florin Mototolea, zis şi Emi Pian, care a fost înjunghiat mortal marţi dimineaţa de către membrul unui clan rival. Participanţii la priveghi au stat umăr la umăr şi nimeni nu purta mască de protecţie, încălcând astfel regulile instituite de autorităţi ca parte a efortului de combatere a epidemiei de coronavirus.

În contextul tensiunilor deja ridicate în lumea interlopilor, jandarmii şi poliţiştii, prezenţi la locuinţa decedatului, nu au intervenit să dea amenzi pentru a nu agita spiritele şi mai mult.

Poliţişti de la ordine publică, luptători de la trupele speciale şi jandarmi au împânzit tot Bucureştiul, desfăşurând filtre masive în noaptea de marţi spre miercuri şi oprind maşinile suspecte.

Acţiunea a avut loc în contextul uciderii lui Emi Pian şi al faptului că interlopii au ameninţat pe Internet cu un adevărat război între clanuri.

Reamintim că, marţi dimineaţa, Florin Mototolea, unul dintre cei mai temuţi lideri ai lumii interlope din România, a fost ucis de membrul altui clan de interlopi, care l-a înjunghiat în timpul unei lupte corp la corp. Deşi a fost dus de urgenţă la spital, Emi Pian a pierdut prea mult sânge şi nu a putut fi salvat. Detalii aici.