Îmbinarea instrumentelor din orchestra Shen Yun uimeşte un chitarist



Dnul Bart Jordan participă la concertul Orchestrei Simfonice Shen Yun la Boston Symphony Hall în 9 octombrie 2013.
Dnul Bart Jordan participă la concertul Orchestrei Simfonice Shen Yun la Boston Symphony Hall în 9 octombrie 2013. (Epoch Times)

BOSTON – Chitaristul clasic Bart Jordan a fost uimit de măiestria cu care Orchestra Simfonică a Companiei Shen Yun Performing Arts combină instrumente clasice vestice şi tradiţionale chineze, lucru constatat cu ocazia spectacolului de la Boston Symphony Hall miercuri seara, pe 9 octombrie 2013.

“Mi-a plăcut la nebunie. Cred că este una dintre cele mai precise şi una dintre cele mai coordonate orchestre pe care le-am auzit”, a spus domnul Jordan.

Orchestra Simfonică Shen Yun face parte din Compania Shen Yun Performing Arts, apreciată ca fiind cea mai bună companie de dans clasic chinez pe plan internaţional, care îşi are sediul în New York. Până recent, orchestra putea fi auzită doar ca un acompaniament pentru numerele de dans. În acest an, orchestra se află într-un turneu de 7 oraşe pe cuprinsul SUA, susţinând în total 10 concerte.

Conform website-ului Shen Yun, nu există o orchestră precum cea a Shen Yun. Este singura orchestră din lume care combină instrumente clasice vestice şi chinezeşti. În cadrul orchestrei, instrumentele antice chinezeşti precum vioara chinezească erhu cu două corzi şi lăuta chinezească pipa sunt încorporate alături de instrumentele simfonice clasice vestice precum cele de suflat, cu corzi şi de percuţie.

Domnul Jordan a declarat că îmbinarea celor două stiluri nu este un lucru uşor de realizat, adăugând, ca un exemplu, că cele două stiluri de instrumente necesită diferite tipuri de acordare.

“Faptul că ei [Shen Yun] au avut un succes atât de mare în acest proces, oferind o reflectare a Estului în Vest şi a Vestului în Est, aproape precum yin şi yang, este o realizare peste măsură.”

“Faptul că ei [Shen Yun] au avut un succes atât de mare în acest proces, oferind o reflectare a Estului în Vest şi a Vestului în Est, aproape precum yin şi yang, este o realizare peste măsură.”

Cu alte cuvinte, Shen Yun “a găsit calea de a împleti cu succes [cele două stiluri]”, a adăugat domnul Jordan.

Ştire raportată de NTD Television

Orchestra Simfonică Shen Yun se află într-un turneu de 7 oraşe în SUA cu spectacole în Washington, D.C., New York, Boston, Houston, Dallas, Los Angeles şi San Francisco, în perioada 27 septembrie – 22 octombrie. Pentru mai multe informaţii vizitaţi http://symphony.shenyun.com/

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură