Imagini spectaculoase de pe Marte: apus de soare şi cratere văzute în 3D (video)

Imagine capturată pe Marte  
Imagine capturată pe Marte   (Print screen YouTube)

Soarele care apune printre munţi şi un crater sunt protagoniştii noilor imagini 3D care vin de pe Marte. Filmul a fost obţinut cu ajutorul instrumentului CaSSIS (Colour and Stereo Surface Imaging System) de la Agenţia Spaţială Italiană aflat la bordul satelitului Orbiter al misiunii europene ExoMars. În film se vede interiorul craterului Nicholson, situat în cvadrangularul marţian Memnonia, renumit pentru vârful central care se ridică la 3,5 km, de pe fundul craterului.

Imaginile, prezentate la Roma, Italia, de către Istituto Nazionale di Astrofisica şi Thales Alenia Space, marchează începutul unui "jurnal" unic, care va prinde contur prin lansarea câte unei imagini pe săptămână.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință