Imagine rară: un rechin alb uriaş sare din apă şi atacă un biolog. Momente de surpriză (video)

Un rechin îl atacă pe biologul Greg Skomal
Un rechin îl atacă pe biologul Greg Skomal (captură video Youtube)

Biologul Greg Skomal se afla la bordul navei de cercetare John J. King II în largul coastei Cape Cod, Massachusetts (SUA), atunci când un rechin alb uriaş a sărit din apă cu fălcile larg deschise la o mică distanţă de picioarele lui. "Ai văzut, ai văzut ce a făcut?", exclamă biologul spre căpitanul navei. După cum arată clipul video, Skomal ţine în mână o bară lungă la capătul căreia este fixată o cameră go-pro, pe care de obicei cercetătorul o scufundă în apă pentru a captura imagini de rechini în habitatul lor.

Clipul a fost lansat pe reţelele sociale de către organizaţia non-profit Atlantic White Shark Conservancy, care efectuează un studiu de cinci ani privind populaţia de rechini în apele regionale. "Să vezi un rechin sărind din apă este foarte rar, capturarea imaginilor este chiar şi mai rară", scrie organizaţia. "Dar acest clip video arată că este posibil".

Mai multe informaţii: Video Youtube / Boston University

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style