Iliescu, despre codul de integritate PSD: "O prostie şi o făcătură!''

Fostul preşedinte Ion Iliescu a criticat, joi, în termeni duri, noul cod de integritate adoptat de PSD după protestele anti-Sistem care au precipitat căderea lui Victor Ponta, caracterizându-l drept o ''prostie şi o făcătură''.
Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Într-o interviu exclusiv pentru Digi24, "părintele" PSD, Ion Iliescu, s-a declarat total surprins de atitudinea preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, care a insistat ca articolul ce interzice foştilor nomenclaturişti PCR să candideze la alegerile din 2016, să fie trecut într-un document oficial.

Potrivit lui Ion Iliescu, fost membru marcant al PC, "la 26 de ani după Revoluţie, o asemenea temă nu mai este de actualitate" iar introducerea acestui criteriu în codul de integritate al PSD este "o făcătură absolut artificială, care nu are motivaţie."

Întrebat dacă prin adoptarea acestui criteriu s-a încercat o rupere de FSN, Iliescu a răspuns că o rupere ar fi "o prostie", atuul PSD-ului fiind "că este continuatorul tuturor acestor structuri şi care s-au născut în Revoluţie, care a marcat ruptura faţă de vechiul trecut şi de vechiul regim."

Reamintim că disputa între Iliescu şi Dragnea, pe tema necesităţii "ruperii de comunism şi de trecut a partiului", a izbucnit la congresul PSD, când Liviu Dragnea, numit şef al formaţiunii, a declarat că membrii PSD s-au săturat să fie numiţi "baroni", "corupţi", "comunişti", şi că PSD are nevoie de un "gest simbolic" pentru ''a se rupe de trecut", în condiţiile în care partidul nu a avut până acum curajul să-şi asume istoria şi să condamne crimele dictaturii comuniste.

Liderul PSD a mai precizat că formaţiunea sa este acuzată de nişte lucruri pentru care cei prezenţi în sală nu sunt vinovaţi şi la care nu au participat, cerându-le să se ridice în picioare şi să păstreze un moment de reculegere "în memoria victimelor dictaturii comuniste".

Declaraţiile au fost făcute în prezenţa lui Ion Iliescu, care, după ce s-a "recules" şi el, a ţinut un discurs în care a afirmat că PSD-ul este partidul care duce mai departe idealurile şi obiectivele revoluţiei din decembrie '89

Mai amintim că Ion Iliescu este considerat de numeroşi participanţi la Revoluţia din Decembrie pe care o invocă, drept cel ce a deturnat evenimentele din decembrie şi principalul vinovat pentru tegiversarea dosarelor crimelor din decembrie, dosare nesoluţionate nici până acum. Ion Iliescu a fost pus recent sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990, pentru ca la două zile după aceea, dosarul Revoluţiei de deturnarea căreia este acuzat, să fie închis.

Recomandăm şi Revoluţia cea de toate zilele. "Cea mai mare mângâiere a sufletului meu ar fi să-l văd pe Iliescu la închisoare!" [video]