Ilie Sârbu: Victor Ponta ar putea reveni în ţară în cursul acestei săptămâni

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Plecat din ţară de mai bine de trei săptămâni pentru a-şi opera şi trata genunchiul accidentat la baschet, premierul Ponta s-ar putea întoarce în ţară şi la Guvern în cursul acestei săptămâni.

Potrivit Mediafax, senatorul PSD Ilie Sârbu a declarat luni că Victor Ponta "se simte bine" şi s-ar putea întoarce "acasă" în această săptămână, decizia finală fiind însă în funcţie de opinia medicilor.

"Se simte bine şi eu cred că săptămâna aceasta vine acasă. Nu decide nici el, nici noi, până nu spune profesorul care l-a operat nu poate pleca, dar se simte bine, asta e important", a spus socrul lui Ponta.

Liderul senatorilor PSD a mai precizat că la revenire premierul îşi va relua toate funcţiile, fără să mai aibă nevoie de o altă perioadă de odihnă. Totodată, Sârbu a infirmat informaţiile privind cărora, în Turcia, Victor Ponta ar fi negociat o demisie din funcţia de prim-ministru.

"Păi, cu cine s-o fi negociat, că el a stat acolo izolat", a declarat Sârbu, precizând că nu se pune problemă unei schimbări a a coaliţiei de guvernare sau a guvernului.

Întrebat dacă premierul nu ar fi trebuit să fie în ţară ţinând cont de situaţia din Grecia, Sârbu a declarat că premierul nu ar fi făcut decât să '"stea în amândouă picioarele" şi să spună "că e bine sau e greu în Grecia", situaţia României fiind "îmbucurătoare".

"Ce să facă premierul acuma în stat?! Există stabilitate, Banca Naţională şi-a spus punctul de vedere, avem premier, avem tot ce ne.. Să ne bucurăm, pentru noi e o mare bucurie că nu suntem, Doamne fereşte, în situaţia asta şi suntem pe primul loc la creşterea economică în Europa şi celelalte, asta e marea noastră bucurie. Dacă va fi afectată, va fi afectată întreaga Uniune Europeană. Acuma, dacă era premierul aici, ce făcea?! Stătea în amândouă picioarele şi spunea că e bine sau e greu în Grecia", a declarat Sârbu.

Reamintim că Ponta care, de altfel, chiar şi de departe s-a implicat în dezbaterile privind situaţia din Grecia printr-o postare pe Facebook, şi-a delegat mandatului în urmă cu 21 de zile vicepremierului Gabriel Oprea.

La întoarcerea în ţară, premierul, care, potrivit unor surse din PSD citate de stiripesurse.ro, se va întoarce vineri, sprijinindu-se în cârje, va trebuie să ajungă nu doar la Guvern ci şi la DNA, unde era aşteptat să dea declaraţii chiar în ziua în care în presă a apărut informaţia că s-a internat în Turcia pentru a se opera la genunchi.

Procurorii DNA au dispus în 5 iunie efectuarea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel", în prezent prim-ministru al României, sub acuzaţia de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani. Premierul a fost acuzat şi de conflict de interese, pe motiv că l-a numit pe Şova ministru, în condiţiile în care beneficiase în trecut de foloase din partea acestuia însă Parlamentul nu a dat undă verde urmăririi penale a premierului pe acest temei.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.