Ilan Laufer îl acuză pe Iohannis de antisemitism după ce preşedintele a refuzat să-l numească ministru

Pesedistul refuzat la postul de ministru a declarat că va face plângere la CNCD
Ilan Laufer
Ilan Laufer (Ilan Laufer / Facebook)

După ce preşedintele României a refuzat să-l numească ministru al Dezvoltării Regionale, Ilan Laufer a declarat, marţi seara, la o conferinţă de presă la sediul PSD, că motivul respingerii sale de către Klaus Iohannis este antisemitismul.

Laufer l-a acuzat pe şeful statului de un şir de acţiuni antisemite, inclusiv de sabotare a relaţiilor cu Israelul, pe baza deciziei luate de preşedinte în chestiunea mutării ambasadei României la Ierusalim.

„Dragi români, mă numesc Ilan Laufer, sunt cetăţean român, din părinţi români, născut la Maternitatea Polizu, nu departe de Guvernul României”, a declarat Laufer.

Fostul secretar în ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a continuat spunând că respingerea numirii sale este neconstituţională şi constituie un ”nou act de antisemitism”.

"Sunt îngrijorat de motivele reale care au stat la baza respingerii mele, atunci când m-a refuzat în funcţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării fără să motiveze această decizie, ceea ce este neconstituţional. Consider că refuzul preşedintelui Iohannis în ceea ce mă priveşte este un nou act de antisemitism şi vreau să atrag atenţia asupra fenomenului neîncetat de antisemitism pe care l-a demonstrat în ultimul an preşedintele Klaus Iohannis”, a afirmat Laufer, susţinând că preşedintele a avut ”mai multe ieşiri împotriva evreilor şi declaraţii antisemite”.

"Aceste atacuri sunt cu atât mai dureroase, cu cât în familia mea au decedat 52 de persoane în perioada Holocaustului, avut loc în perioada celui de-al Doilea Război Mondial în România. Îl rog pe Klaus Iohannis să aibă curajul şi să spună motivul real pentru care a respins numirea mea. Voi face o plângere la CNCD, întrucât consider că refuzul preşedintelui Iohannis este o atitudine clară de discriminare", a conchis Laufer, citat de Mediafax.

Conferinţa de presă a lui Ilan Laufer a avut loc în sediul PSD în prezenţa lui Codrin Ştefănescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne