"Îi condamnă la moarte!" - Guvernul, acuzat că-i sacrifică pe copiii şi cetăţenii cu dizabilităţi

"Ne-aţi minţit", le-au strigat astăzi părinţii copiilor cu dizabilităţi guvernanţilor care le-au promis că modifică bugetul astfel încât acesta să includă bani şi pentru ei pentru ca apoi să nu-şi onoreze promisiunea.
Protest al persoanelor cu dizabilităţi
Protest al persoanelor cu dizabilităţi (Epoch Times)

Sute de persoane cu dizabilităţi şi rude ale acestora au ieşit, vineri, în stradă, în Bucureşti şi alte oraşe ale ţării pentru a protesta faţă de faptul că finanţarea asistenţei sociale a fost transferată la autorităţile locale.

"Suntem astăzi în stradă în Bucureşti şi 23 de judeţe din România pentru că ne-au alocat buget zero de la bugetul central pentru salariile asistenţilor personali, pentru copiii din orfelinate şi pentru adulţii cu dizabilităţi din centrele rezidenţiale, lăsând toate cheltuielile pe umerii primăriilor din ţară. E inadmisibil şi ne taie orice şansă de supravieţuire. (...) Am fost în audienţă împreună cu câteva zeci de părinţi la Eugen Teodorovici, care ne-a dat asigurări că vor modifica bugetul, lucru care nu s-a întâmplat, ne-au minţit cu neruşinare aşa cum o fac de atâta timp", a declarat o protestatară.

"Ei şi-au mărit salariile cu nesimţire şi noi... chiar ne îndeamnă să îi dăm în judecată. (...) Nu mai sunt bani şi încep să taie de la noi primii, de la copiii bolnavi. Nu mai au niciun Dumnezeu. Dar n-o să scape nici pe lumea cealaltă câţi copii or să se piardă cu lipsa bugetului. Să faci lucrul asta înseamnă să nu ai inimă", a declarat o altă mămică.

Vă învitam să urmăriţi transmisia live de la protest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne