Igor Secin, miliardarii ruşi, ţinta protestelor bolşevice în Rusia

Veniturile directorilor din marile companii ruse sunt în discrepanţă cu actualul nivel de trai din ţară.
Compania petrolieră rusă Rosneft.
Compania petrolieră rusă Rosneft. (DENIS SINYAKOV / AFP / Getty Images)

Conform unui articol din MoscowTimes, doisprezece activişti au fost arestaţi în faţa birourilor gigantului petrolier rus Rosneft, în centul Moscovei.

Membrii grupului "naţionalist-bolşevic Cealaltă Rusie", au fost reţinuţi de poliţie în timp ce distribuiau pliante care condamnă “veniturile extravagante” ale lui Igor Secin, CEO-ul companiei. Au fost eliberaţi mai târziu şi acuzaţi de organizarea unui miting ilegal.

Secin, prieten apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a câştigat 16 milioane USD în 2016, susţine Cealaltă Rusie.

“Sunt vremuri grele pentru ţara noastră, în care oamenii sunt din ce în ce mai săraci, iar statul nu are destule fonduri pentru a acoperi nevoile sociale de bază”, se susţinea în pliante. “Cu toate acestea, directorilor de la Rosneft le-au crescut salariile cu 10% într-un an”.

Într-o declaraţie oficială, Rosneft afirma că agenţii lor de pază au împiedicat un protest cu ajutorul poliţiei. Au susţinut că demonstranţii au fost plătiţi de activistul anti-Kremlin Mihail Hodorkovski pentru a “discredita structurile guvernamentale”.

"Cealaltă Rusie" a fost fondată în 2010. Organizaţia urmează paşii ideologici ai Partidului Naţional Bolşevic, grup care a fost interzis ca fiind extremist în 2007.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe