Igor Dodon: Voi cere revocarea ambasadorului R. Moldova la Bucureşti. A uitat cărui stat serveşte

Dodon susţine că va cere Guvernului de la Chişinău înlocuirea ambasadorului R. Moldova în România din motivul ca şi-a permis comentarii politice şi impertinenţe în raport cu autorităţile statului care l-a trimis în misiune.
Igor Dodon, liderul PSRM
Igor Dodon, liderul PSRM (facebook.com)

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunţă că va cere Guvernului înlocuirea Ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, arătându-se surprins de faptul că în cadrul unei emisiuni televizate de la Digi24.ro, Mihai Gribincea a declarat că decretul lui Dodon privind retragerea cetăţeniei fostului preşedinte al României Traian Băsescu ar putea fi declarat neconstituţională.

“Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocaţi ai unor politicieni din ţara de reşedinţă şi au cam uitat cărui stat servesc. E şi mai grav când aceştia fac comentarii politice în raport cu autorităţile statului care i-a trimis în misiune”, a scris şeful statului pe o reţea de socializare.

Aceasta vorbeşte fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat şi a conducerii acestuia.

“Anume în aşa mod pot fi etichetate declaraţiile ambasadorului moldovean la Bucureşti, care şi-a permis comentarii impertinente şi incompatibile cu statutul său de Ambasador”, a adăugat Igor Dodon.

Preşedintele R. Moldova afirma că va cere Guvernului revocarea acestui ambasador şi înlocuirea lui cu o persoană care înţelege mai bine atât competenţele diplomatice, cât şi interesele statului Republica Moldova.

Precizăm că, declaraţiile Preşedintelui R. Moldova vin după ce Ambasadorul Mihai Gribincea a declarat în cadrul unei emisiuni de la Digi 24.ro că disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre România şi Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional.