Igor Dodon: Sunt gata să susţin şi o altă guvernare în care PAS şi Platforma DA să aibă un rol important

Dodon Igor, preşedintele R. Moldova
Dodon Igor, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dumitru Alaiba)

După ce PSRM şi PDM nu mai deţin majoritatea în Parlament, preşedintele Igor Dodon a declarat joi, că este gata să susţină şi o altă formulă guvernamentală în care PAS şi Platforma DA să aibă un rol important „dacă aceste partide se simt cu adevărat pregătite să îşi asume responsabilităţi în gestionarea actualei crize sanitare şi economice”.

„Ca să curmăm din rădăcină planurile lui Plahotniuc şi Şor, e nevoie ca PSRM, PAS, PDM şi PPDA să dea dovadă de responsabilitate politică, să caute împreună cele mai bune soluţii pentru ca în Parlamentul R. Moldova să nu fie instaurat haosul şi anarhia”, scrie şeful statului pe pagina sa de Facebook.

În opinia lui Dodon, activitatea Parlamentului şi a Guvernului se poate desfăşura eficient şi în lipsa unei majorităţi politice formalizate, iar partidele antioligarhice pot agrea punctual care proiecte sunt în interesul cetăţenilor şi necesită a fi susţinute.

După ce guvernul Sandu a fost demis de Dodon fiind calificat drept incompetent, acum tot pe acesta (într-o formulă sau alta) preşedintele îl invită să scoată ţara din criza de sănătate şi cea economică, susţine Olesea Stamate, fost ministru al Justiţiei în Guvernul Sandu, menţionând că Guvernul Chicu a făcut o gaură în buget de cca 20 miliarde lei.

„Aţi lăsat antreprenorii să falimenteze, aţi lăsat să moară medici, căci nu le-aţi acordat protecţia necesară, Moldova a ajuns unica ţară din lume la care s-a început ”valul 2” (de prostie a guvernării actuale, nu de Covid, însă). V-aţi demonstrat ”competenţa”. Acum chemaţi un guvern „incompetent” să vă salveze...”, a conchis Stamate.

Alianţa guvernamentală a PDM şi PSRM dispune numai de 50 de deputaţi, număr insuficient pentru a deţine majoritatea parlamentară, după ce deputatul PDM Eufrosinia Greţu a anunţat că aderă la grupul Pro Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe