Igor Dodon: Se termină una dintre cele mai discreditate perioade din istoria parlamentarismului moldovean

Deşi Parlamentul actual al RM îşi încheie mandatul, ar putea „să-l ia în istorie” şi pe Igor Dodon, preşedintele ce a încălcat Constituţia de cinci ori, fapt pentru care ar putea fi chiar şi demis, afirmă Andrian Candu.
Parlamentul Republicii Moldova
Parlamentul Republicii Moldova (Epoch Times România)

Cu ocazia încheierii mandatului Parlamentului actual al Republicii Moldova preşedintele Igor Dodon a menţionat că legislatura a XX-a este una dintre cele mai discreditate perioade din istoria parlamentarismului moldovean care trebuie lăsată trecutului.

Totodată, şeful statului a ţinut să sublinieze într-o declaraţie, că zeci de proiecte de lege au intrat în circuitul legislativ, venind din partea Preşedinţiei, însă majoritatea acestora au fost avizate negativ de Guvern şi/sau Legislativ „condus de majoritatea antipopulară a aşa-zişilor proeuropeni care doresc să folosească Parlamentul şi Guvernul în interesele lor înguste”.

De menţionat că la finalul şedinţei Parlamentului, speakerul Andrian Candu l-a avertizat pe Igor Dodon că Legislativul nu are nevoie de lege organică sau constituţională ca să-l demită, deoarece demisia s-ar face prin hotărâre de parlament.

„Eu propun, când plecăm în istorie, să-l luăm cu noi şi pe preşedintele domnul Dodon, fiindcă este un preşedinte care a încălcat Constituţia de cinci ori. A scăpat de sancţiunile noastre disciplinare, dar riscă ceva mai mult. Eu cred că acest Parlament mai are puterea să-l demită. S-ar putea să-i facem o surpriză la sărbătorile de iarnă”, a adăugat Andrian Candu.

Parlamentul R. Moldova de legislatura a 20-a şi-a ţinut la 30 noiembrie ultima şedinţă cu puteri depline deoarece îşi încheie mandatul iar în lunile care mai rămân până la alegerea celui nou nu va mai putea vota legi, ci numai hotărâri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe