Igor Dodon, la sfat cu PSRM: Se impun schimbări cât mai rapide în garnitura guvernamentală

După ce Maia Sandu i-a cerut lui Igor Dodon să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiţiei acesta a sugerat deputaţilor PSRM să nu permită politizarea reformei justiţiei sau folosirea acesteia drept element de PR sau manipulare.
Liderii PSRM, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon şi Ion Ceban
Liderii PSRM, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon şi Ion Ceban (facebook.com/Igor Dodon)

La o şedinţă cu deputaţii fracţiunii PSRM, care a avut loc marţi, 5 octombrie, preşedintele Igor Dodon şi-a expus „îngrijorările legate de nemulţumirea tot mai mare a cetăţenilor faţă de activitatea Guvernului” constatând împreună „că se impun schimbări cât mai rapide în garnitura guvernamentală”.

Şeful statului susţine că a mai cerut socialiştilor să iniţieze şi să insiste pe formarea cât mai rapidă cu blocul ACUM, a coaliţiilor în teritoriu, inclusiv în Consiliul Municipal Chişinău pe ordinea de zi fiind şi alte subiecte care ar îngrijora cetăţenii: „lipsa acţiunilor şi a rezultatelor în domeniul economic şi social, creşterea îngrijorătoare a criminalităţii şi reducere adramatică a siguranţei cetăţenilor, reformarea justiţiei şi modul în care poate fi consolidată stabilitatea politică în ţară”.

În contextul reformării justiţiei, liderul neformal al socialiştilor a pretins că „unii reprezentanţi politici din Guvern” ar fi încercat influenţarea rezultatului comisiei pentru selectarea procurorului general, iar Comisia de la Veneţia ar fi adus critici conceptului de reformare a justiţiei.

„Sunt derapaje care trebuie luate în serios şi am cerut fracţiunii PSRM să sprijine Guvernul să le depăşească şi să nu permită sub nicio formă politizarea reformei justiţiei sau folosirea acesteia drept element de PR sau manipulare a societăţii”, a conchis Igor Dodon.

Maia Sandu a declarat luni în cadrul unui briefing de presă că Igor Dodon trebuie să renunţe la jocurile de sub masă prin care subminează reforma justiţiei. „Noi, în continuare vom lupta pentru o justiţie adevărată. Sunt pregătită să lupt de aici din Guvern sau din stradă alături de cetăţeni.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe