Igor Dodon: Judecătorii constituţionali să-şi dea demisia după exemplul lui Poalelungi

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele Igor Dodon a îndemnat joi, 20 iunie, judecătorii Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM) să ia exemplu de la ex-preşedintele Mihai Poalelungi şi să-şi dea demisia.

„Sau ... pot aştepta decizia de mâine a Comisiei de la Veneţia şi procedura parlamentară de săptămâna viitoare. Decizia vă aparţine ...”, a scris şeful statului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unui comunicat al CCM, Mihai Poalelungi şi-a dat joi demisia din funcţia de judecător şi de preşedinte al Curţii Constituţionale.

De menţionat că mai multe organizaţii nonguvernamentale au cerut recent demisia judecătorului de la CCM, Veaceslav Zaporojan. Aceştia şi-au exprimat regretul faţă de performanţa judecătorului în legătură cu hotărârile adoptate de Curte, care au aruncat Moldova într-o criză constituţională. „Zaporojan nu a formulat nicio o opinie separată la hotărârile problematice, astfel trădând încrederea acordată de reprezentanţii societăţii civile.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe