Igor Dodon doreşte implementarea conceptului indexării pensiilor de două ori pe an

Igor Dodon, preşedintele R. Moldova
Igor Dodon, preşedintele R. Moldova (facebook.com/dodon igor)

Preşedintele Igor Dodon a anunţat marţi, 13 august, că în Parlament a fost înregistrat cu titlu de iniţiativă legislativă prezidenţială proiectul de lege care prevede indexarea pensiilor de două ori pe an.

Acesta menţionează că după un amplu proces de consultări în cadrul mai multor întrevederi cu partenerii de dialog social, proiectul final conţine implementarea unui nou concept de indexare a pensiilor - de două ori pe an – la 1 aprilie şi 1 octombrie.

„Indexarea la 1 aprilie se va efectua conform procedurii în vigoare pentru toţi beneficiarii, echivalent cu media Indicelui preţurilor de consum pe ultimii 3 ani.

Cea de la 1 octombrie va viza, în primul an de implementare – 2020, peste 400 mii de pensionari, a căror mărire a pensiei nu depăşeşte nivelul minimului de existenţă”, a adăugat şeful statului subliniind că proiectul de lege va implica şi majorarea alocaţiilor sociale pentru persoanele cu dizabilităţi şi cele vârstnice.

Igor Dodon a ţinut să asigure într-o postare pe pagina sa de Facebook că „legea privind indexarea de 2 ori pe an a pensiilor va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020”, deşi încă nu a fost votată în Parlament.

Preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a înaintat un demers Biroului permanent privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului Republicii Moldova în perioada 12-16 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe