Igor Dodon: Curtea Constituţională promovează interesele Partidului Democrat

Integrarea europeană este viziunea Partidului Democrat din Moldova şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie, afirmă Preşedintele R. Moldova.
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova
Igor Dodon, preşedintele Republicii Moldova (presedinte.md)

Igor Dodon a criticat dur decizia Curţii Constituţionale a Moldovei (CCM) prin care luni a avizat pozitiv propunerea democraţilor de a introduce în Constituţie obiectivul integrării europene a Republicii Moldova. În opinia acestuia, decizia CCM ar confirma încă o dată faptul că instituţia promovează interesul guvernării şi nu al Constituţiei.

”CCM a dat aviz pozitiv introducerii obiectivului de integrare europeană în Constituţie chiar dacă articolul 5 din Legea Supremă „Democraţia şi pluralismul politic”, în alineatul 2 prevede că „nicio ideologie nu poate fi instituită ca ideologie oficială a statului”. Integrarea europeană este viziunea partidului de guvernare şi nu poate fi impusă ca ideologie oficială a statului în Constituţie”, a adăugat şeful statului.

Preşedintele RM a ţinut să puncteze că Partidul Democrat ar încerca să folosească puterea în numele interesului propriu uzurpând puterea de stat. În această situaţie, normal ar fi fost că să fie organizat un referendum naţional. Numai poporul este în drept să decidă în chestiuni atât de importante cum ar fi introducerea integrării europene ca prevedere în Constituţie.

De menţionat că Igor Dodon a anunţat pe pagina sa de socializare că nu va promulga nici amendamentele adoptate de Parlamentul de la Chişinău prin care sunt interzise emisiuni TV informative produse în Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe