Igor Dodon a salutat personal cu „bucurie şi mândrie” ajutorul medical venit din România

Igor Dodon la Institutul de Medicina Urgentă din Chişinău mulţumeşte pentru ajutorul medical venit din România
Igor Dodon la Institutul de Medicina Urgentă din Chişinău mulţumeşte pentru ajutorul medical venit din România (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedintele Igor Dodon a salutat „cu bucurie şi mândrie” sprijinul oferit de România cetăţenilor Republicii Moldova menţionând că ajutorul medical românesc reprezintă o nouă dovadă că „ne putem baza oricând pe susţinerea vecinilor şi fraţilor noştri de peste Prut”.

În cadrul ceremoniei organizate joi, la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău, Igor Dodon şi-a exprimat mulţumirea şi recunoştinţa faţă de poporul-frate de peste Prut şi conducerea României şi nemijlocit domnii miniştri Nelu Tătaru şi Marcel-Ioan Vela care au binevoit să însoţească lotul până la Chişinău, pentru a-l transmite direct instituţiilor medicale din R. Moldova.

Totodată, Dodon a transmis un mesaj de mulţumire omologului său de la Bucureşti, Klaus Iohannis, spunând că sprijinul românesc este cu atât mai important, cu cât România însăşi se află în dificultate, ca toate ţările, din cauza coronavirusului. „Noi am primit ajutoare din Est şi din Vest, dar acesta este unul dintre cele mai consistente.”

Iniţial cele 20 de camioane cu ajutor medical venit din România au fost prezentate în apropierea unui pod din sectorul Telecentru al Capitalei şi nu în Piaţa Marii Adunări Naţionale, aşa cum au dorit partidele unioniste şi Opoziţia. Astfel, autorităţile moldovene au fost dur criticate de către societatea civilă, experţi şi internauţi.

„Pod să fie!!! Că neamul mereu găseşte locul (pe, sub, lângă, în preajmă - în dependenţă de regimuri) unde să-şi aducă flori, ajutor şi îmbrăţişări. Iar govIDioţii utili să-şi urmeze (p)rezidentul. El v-a creat, el vă termină, nevertebraţilor! O să umblaţi cu plocon la corobşica lui Dodon”, a scris pe pagina sa de Facebook Veaceslav Negruţa, expert la Transparency International Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe