Igor Corman: Anul 2014 a fost pe de o parte bun, pe de altă parte cu multe provocări serioase

Igor Corman, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova.
Igor Corman, preşedintele Parlamentului din Republica Moldova. (Epoch Times România)

Primele rezultate ale agendei de asociere a Republicii Moldova cu UE, dar şi provocările care stau în calea integrării europene sunt abordate astăzi în cadrul Forumului anual de Dezbateri pe tema „Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, informează Moldpres. Prezent la eveniment, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a menţionat realizările actualului Legislativ în ceea ce priveşte parcursul european al ţării, dar şi obstacolele ce stau în faţa.

„Anul 2014 a fost pe de o parte bun, pe de altă parte - cu multe provocări serioase. Evoluţiile dramatice din Ucraina, sancţiunile care au fost impuse Moldovei de către Rusia nu erau prevăzute. Aceste lucruri însă se întâmplă şi trebuie să le facem faţă”, a afirmat Corman.

La rândul său, vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman a declarat că „Republica Moldova nu are alternativă parcursului european” şi că „semnarea Acordului de Asociere cu UE este un succes comun al ţării noastre şi al comunităţii europene”.

Şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, a ţinut să menţioneze că R. Moldova a progresat mult în legătură cu asocierea politică şi economică cu UE, dar că abia acum începe munca adevărată.

„Situaţia dramatică din Ucraina ne blochează, însă noi trebuie să lăsăm acele perioade ale sferelor de influenţă în trecut”, a specificat Tapiola.

Forumul anual de Dezbateri pe tema „Integrarea Europeană a Republicii Moldova” se desfăşoară pentru a doua oară. Organizatori ai Forumului sunt Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Asociaţia pentru Politică Externă (APE), în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe