Ierusalim: Atac armat în apropierea Muntelului Templului, soldat cu mai mulţi răniţi

Poliţia israeliană a declarat că un atac armat în Oraşul Vechi al Ierusalimului a provocat mai multe victime, adăugând că cei trei atacatori au fost ulterior ucişi.
Ofiţer de poliţie israelian în Ierusalim.
Ofiţer de poliţie israelian în Ierusalim. (Ilia Yefimovich/Getty Images)

Trei bărbaţi înarmaţi au deschis focul vineri în apropierea celui mai sfânt loc din Ierusalim, Muntele Templului, rânind trei israelieni înainte să fie ucişi de poliţie, potrivit unor oficiali israelieni.

Doi dintre răniţi s-au aflat în stare critică şi au primit tratament de urgenţă, conform serviciului de ambulanţă.

Muntele Templului, cunoscut musulmanilor sub numele de Nobilul Sanctuar, este sacru atât pentru tradiţia iudaică cât şi pentru cea islamistă.

Poliţia a declarat că asupra celor trei atacatori au fost găsite arme şi documente de identitate israeliene, precum şi un carnet de conducere israelian. Poliţia a precizat, de asemenea, că investighează dacă documentele respective sunt autentice.

Şeful poliţiei din Ierusalim, Yoram Halevi, a ordonat închiderea şi anularea rugăciunilor de vineri la Muntele Templului. Toate porţile către Oraşul Vechi al Ierusalimului au fost închise.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a discutat cu ministrul Apărării, Avigdor Lieberman, şi cu şefii departamentelor de securitate din cadrul Forţelor de Apărare Israeliene, Shin Bet şi poliţiei în legătură cu incidentul.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe