"Idioţenie sau trădare?" - Guvernul acuzat că-i împiedică pe primari să atragă fonduri europene

În loc să fie primul preocupat de atragerea de fonduri europene, Guvernul Dăncilă a dispus măsuri pentru a amâna, până la "calendele greceşti", demersurile primarilor de a atrage banii pe care UE îi dă pentru proiecte.
Liviu Dragnea şi colegii săi
Liviu Dragnea şi colegii săi (Facebook)

Miliarde de EURO care ar putea să vină în România şi să contribuie la îmbunatăţirea vieţii a milioane de români sunt ţinute la graniţă de incompetenţa şi dezinteresul Guvernului Dăncilă, susţine liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, Guvernul României, "girat de brontozaurii epocii de mult apuse" şi repetent la atragerea de fonduri europene, îi şi împiedică pe primari să atragă ei banii UE.

"Singura speranţa de a creşte absorbţia fondurilor europene este la autorităţile locale. Primarii, preşedinţii de Consilii judeţene ( în special cei ai PNL), în ciuda frânelor birocratice născocite de habarniştii aduşi de PSD şi ALDE la butoanele ministerelor, au reuşit să obţină finanţări de miliarde pentru proiecte de interes pentru românii care trăiesc în localităţile lor.

Ce credeţi că face guvernul, care ar trebui să fie primul preocupat de creşterea absorbţiei? Amână la calendele greceşti organizarea licitaţiilor. Cum? Mută controlul EX-ANTE pentru documentaţiile de licitaţii de la Autoritatea Naţională de Achiziţii Publice la Autorităţile de Management. Acestea nu au compartimente specializate, nu au angajaţi pregătiţi pentru aşa ceva şi nici măcar nu sunt autorizate să efectueze acest control, deci nu vor fi capabile luni de zile să dea drumul la licitaţii. Efectul va fi că multe autorităţi locale nu vor mai avea timpul necesar să implementeze proiectele şi vom pierde bani cu nemiluita.

Treziţi-vă, habarniştilor! Abrogaţi prostia asta pentru că altfel se va vedea clar că sunteţi împotriva românilor, deci trădători", scrie Ludovic Orban pe contul său de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne