Idei de garduri din piatră naturală

Gard de piatră de râu
Gard de piatră de râu (casadex.ro)

Oferind o notă de eleganţă şi rafinament, piatra naturală este folosită cu succes în amenajări interioare, exterioare şi peisagistice, în detrimentul altor materiale care nu sunt atât de calde şi prietenoase. Farmecul vizual al unei amenajări cu piatră naturală este absolut incontestabil, iar prin prezenţa ei pe gardul cu care veţi delimita hotarele casei dvs. va avea un efect puternic.

Piatra naturală este un produs obţinut în cariere, a cărei utilizare variază. Piatra naturală decorativă este cel mai des folosită în construcţii. Pe lângă aspectul deosebit, garantează o rezistenţă îndelungată, fiind recunoscută ca unul dintre cele mai durabile materiale de construcţii. Deci, cu siguranţă, alegerea pietrei naturale decorative este o investiţie de viitor.

Pentru construcţia unui gard din piatră naturală este nevoie de turnarea unei fundaţii pe toată lungimea perimetrului curţii, şi stâlpi, ridicaţi la distanţe de aproximativ 2,5 metri unul de celălalt. Golurile dintre stâlpi vor fi umplute cu zidărie din piatră naturală sau cu cărămidă, care va fi placată ulterior cu piatră decorativă.

Gardul din piatră naturală se asortează foarte bine cu elemente din fier forjat sau lemn. Puteţi placa elevaţia şi stâlpii gardului cu piatră naturală şi să umpleţi golurile dintre aceştia cu elemente din lemn sau fier forjat.

Idei de garduri din piatră naturală. Piatră de râu (foto 1)

Piatra de râu este printre cele mai rezistente şi frumoase materiale de construcţie. Este modelată de natură şi are forme deja finisate, nemaifiind nevoie să fie modificate în vreun fel. De asemenea, aceasta are avantajul de a izola termic, aşa că poate fi utilizată fără probleme la construcţia unui perete – interior sau exterior.

Puteţi găsi aici mai multe idei.

Idei de garduri din piatră naturală. În combinaţie cu fier forjat (foto 2, 3)

Dacă dispuneţi de o gradină frumoasă în faţa casei şi nu vă deranjează ca aceasta să fie admirată de trecători, puteţi opta pentru un gard cu fundaţia şi soclul din beton placat cu piatră naturală şi umplut cu fier forjat. Soluţia este destul de întâlnită în ultimii ani, mai ales la casele din zone urbane.

Un astfel de model găsiţi aici.

Gard din blocuri de piatră naturală (foto 4, 5)

Dacă gardul trebuie să vă protejeze împotriva privirilor indiscrete şi a intruşilor, soluţia este un gard înalt din blocuri de piatră naturală. Această variantă este des folosită pentru gardurile ce despart două proprietăţi.

Am ales pentru dvs. un model de gard din blocuri de piatră naturală care are şi o superbă poartă din lemn masiv antichizat.

Gard din piatră naturală şi lemn (foto 6, 7)

Ce poate completa cel mai bine un gard din piatră naturală dacă nu lemnul?

Găsiţi aici câteva modele de garduri foarte frumoase.

Reţineţi, din punct de vedere estetic, gardul unei proprietăţi are importanţă în primul rând în designul şi estetica grădinii proprii. Fiind vizibil atât din interior cât şi din exterior, dă o notă de eleganţă şi rafinament, trebuind să fie perfect integrat cu alte elemente de amenajare şi materiale de construcţii.

Modelul gardului din piatră naturală se alege în funcţie de arhitectura casei, şi întotdeauna se va avea grijă ca acesta să se integreze armonios cu mediul înconjurător.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagină noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură