ÎCCJ: Cererea lui Voiculescu de strămutare a dosarului ICA se judecă pe 24 septembrie

Presedintele de onoare al PC, senatorul Dan Voiculescu.
Presedintele de onoare al PC, senatorul Dan Voiculescu. (www.danvoiculescu.ro)
Cererea lui Dan Voiculescu pentru strămutarea dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă se judecă în 24 septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La termenul de judecată al procesului ICA din 1 iulie, avocaţii lui Dan Voiculescu au avut iniţiativa să facă această solicitare la ÎCCJ motivând că noul preşedinte al completului de judecată nu este imparţial.

Cererea de strămutare a dosarului formulată de Dan Voiculescu a fost înregistrată vineri la instanţa supremă, termenul de judecată fiind stabilit pe 24 septembrie.

În cadrul şedinţei din 1 iulie al dosarului ICA, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea lui Dan Voiculescu.

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit următorul termen în dosarul privatizării ICA pentru data de 7 iulie, când ar urma sa fie audiaţi inculpaţii, iar apărătorii acestora ar trebui să pună concluzii în acest proces.

Dan Voiculescu se confuntă cu încă un proces

Reamintim că, joi, Dan Voiculescu, patronul Antenei 3, a fost acuzat de şantaj. Procurorii anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de acesta, acuzându-l că „a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă pe care în fapt îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare.”

Dan Voiculescu a precizat că luni merge la Curtea de Apel Bucureşti să dea declaraţii în dosarul ICA, iar marţi se va judeca la Tribunalul Bucureşti contestaţia la măsura controlului judiciar din noul dosar, judecătorii urmând să hotărască dacă menţin sau nu această măsură.