Iar iese ALDE de la guvernare. Ce mesaj a trimis Tăriceanu pe grupul intern de WhatsApp al partidului

Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu
Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu (Facebook.com/Vladimir Tismăneanu)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a trimis un mesaj, intrat în posesia stiripesurse.ro, pe grupul intern de WhatsApp al conducerii ALDE prin care îşi informează colegii că ar urma validarea unei alianţe cu Pro România şi, implicit, ieşirea de la guvernare.

"Dragi colegi,

doresc să vă fac următoarele precizări pe care să le aveţi în vedere:

1) în şedinţa coaliţiei PSD nu a venit cu nicio propunere referitoare la solicitările noastre publice de săptămâna trecută;

2) solicitările noastre către PSD au avut în vedere numai relansarea guvernării şi nimic altceva(cum ar fi candidatura comună la alegerile prezidenţiale invocată netemeunic de PSD);

3) vă rog să fiţi pregătiţi pentru începutul săptămânii viitoare când vor fi convocate structurile de conducere ale ALDE (BPC şi DP) pentru aprobarea Alianţei electorale cu Pro România ptr alegerile prezidenţiale şi Alianţa politică cu Pro România", se arată în mesajul lui Tăriceanu.

Pe de altă parte, alianţa ALDE cu Pro România stă sub semnul întrebării, în contextul în care, nu demult, numărul doi din partid, Daniel Constantin, l-a catalogat pe Tăriceanu drept "un rebut politic" şi a subliniat că nu va acccepta niciodată o astfel de asociere.

"Tăriceanu caută, şi înţeleg că decizia e luată, să iasă de la guvernare şi să facă alianţă cu Pro România. Indiferent ce se întâmplă, eu ca fondator al Pro România nu o să fiu niciodată de acord să facem vreo combinaţie politică cu dl Tăriceanu. Sunt şi alţii care nu vor fi niciodată de acord. Pro România s-au construit pentru viitor. Unii colegi vor grupuri comune. Tăriceanu este un rebut politic, au zis cetăţenii la vot", a declarat Daniel Constantin, fost copreşedinte ALDE "executat" acum ceva vreme de Tăriceanu.

O poziţie similară a avut şi fostul premier Mihai Tudose, care le-a recomandat celor de la ALDE să se odihnească puţin după guvernare.

"În momentul actual, orice discuţie despre o eventuală logodnă, înfrăţire, mezalianţă sau alianţă cu Tăriceanu şi ALDE e absurdă şi ireală, total neserioasă. ALDE e la putere, la guvernare. Ce-i graba asta cu alianţa? Nu ieşim din spital şi ne punem pe alergat, nu-i deloc sănătos! După guvernarea asta impotentă şi cu mari probleme, ar fi firesc ca Tăriceanu şi ALDE să se mai odihnească un pic, să-şi vină în fire... ALDE are nevoie de linişte, de strângerea rândurilor şi de noi alegeri. Vin alegeri acum, curând, şi cred că ALDE are şansa să demonstreze pe cont propriu dacă ceea ce s-a întâmplat la europarlamentare, când n-a reuşit să ajungă la 5%, a fost sau nu un accident. Haideţi să vedem dacă a fost un accident! După aia, mai vorbim, vedem ce şi cum. Dacă PSD i-ar fi susţinut candidatura la Cotroceni, Tăriceanu ar fi insistat pretutindeni că guvernarea PSD-ALDE este minunată şi e ruptă din cer; acum însă, fiindcă PSD nu-i susţine candidatura, Tăriceanu a descoperit că guvernarea este, citez din dânsul, impotentă", a precizat Tudose, într-un interviu pentru podul.ro.

Reacţia purtătorului de cuvânt al PNL după mesajul lui Tăriceanu

"Şi astăzi, ALDE iese de la guvernare, pe surse. ALDE Tăriceanu şi compania au ieşit şi au intrat din nou la guvernare cu PSD de atâtea ori încât ar trebui montată o uşă rotativă la intrarea în clădirea Guvernului.

În realitate, acestea sunt ultimele zbateri ale unei fantome politice, Călin Popescu Tăriceanu, care s-a compromis public definitiv, fiind copărtaş la una dintre cele mai odioase guvernări pesediste.

Scenariul ieşirii lui Tăriceanu de la guvernarea cu PSD este praf în ochii lumii şi nu-i va şterge nimic din fişetul metalic de ticăloşii făcute în aceşti ani alături de gruparea Dragnea - Dăncilă."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne