Human Rights Watch acuză Rusia că desfăşoară un atac împotriva libertăţii de exprimare

Autorităţile ruse au subminat libertăţile pe Internet şi au introdus programe de “supraveghere invazivă” a mediului online sub pretextul luptei împotriva terorismului, potrivit unui nou raport publicat de Human Rights Watch.
(Frank Chen/Getty Images)

Raportul critică Rusia pentru întemniţarea nedreaptă a zeci de persoane datorită activităţii lor pe Internet şi pentru introducerea de noi legi care oferă guvernului instrumentele necesare pentru a “restricţiona accesul la informaţii, a desfăşura operaţiuni de supraveghere şi a cenzura informaţiile pe care guvernul le consideră a fi ‘extremiste’”.

“Autorităţile din Rusia se află în fruntea unui asalt asupra libertăţii de exprimare”, a declarat Iulia Gorbunova, cercetătoare la Human Rights Watch. “Aceste legi nu se referă doar la introducerea unor politici dure, ci şi la încălcarea flagrantă a drepturilor omului”.

În raportul său intitulat “Online şi pe toate fronturile: Asaltul Rusiei asupra libertăţii de exprimare”, organizaţia a îndemnat guvernul rus să renunţe la “legile represive, să nu mai persecute criticii guvernului sub masca luptei împotriva extremismului şi să respecte obligaţiile sale internaţionale cu privire la protejarea libertăţii de exprimare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe