Huawei susţine că vânzările sale de smartphone au crescut cu 39%

Logo-ul companiei chineze Huawei Technologies Co Ltd.
Logo-ul companiei chineze Huawei Technologies Co Ltd. (INDRANIL MUKHERJEE / AFP / Getty Images)

Compania chineză Huawei, cel de-al patrulea producător de smartphone-uri din lume, a declarat miercuri că a livrat 48,2 milioane de smartphone-uri în prima jumătate a acestui an, o creştere cu 39% faţă de anul precedent, a declarat Business Insider.

Cu sediul în Shenzhen, Huawei concurează cu producătorii chinezi Lenovo Group Ltd şi ZTE Corp, înregistrând o creştere de 69% în privinţa veniturilor sale generale – atingând, astfel, pragul de 9,09 miliarde dolari – datorită volumului ridicat al vânzărilor de smartphone-uri performante, se arată într-o declaraţie a companiei.

Spionaj

Huawei a declanşat o controversă puternică în toată lumea din cauza temerilor privind securitatea. Pe 8 octombrie 2012, Comitetul Permanent al Camerei Reprezentanţilor pentru controlul Comunităţii Informative al SUA a publicat un raport care detalia riscurile pentru securitatea naţională generate de Huawei şi ZTE.

Raportul susţinea, printre altele, că aceste companii chineze au structuri ascunse şi au refuzat să explice relaţia lor cu regimul chinez. Conform raportului, companiile şi-ar putea folosi tehnologia pentru a instala breşe ce pot fi folosite ulterior pentru spionaj.

Uniunea Europeană a lansat, de asemenea, o investigaţie asupra Huawei, dar aceasta a fost suspendată anul trecut, înainte de finalizare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.