HotNews: Personaj controversat, numit secretar de stat. A fost implicat în comerţ ilicit cu petrol irakian

​​Cornel Catalin Bulf
​​Cornel Catalin Bulf (​​Cornel Catalin Bulf / Facebook)

Cornel Cătălin Bulf, supranumit în anii 2000 "Găzarul", a fost numit secretar de stat la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, potrivit unei decizii a premierului Ludovic Orban publicată luni în Monitorul Oficial. Încă de la învestirea noului Guvern a circulat informaţia că ar urma să fie numit secretar de stat, din partea PMP, chiar dacă este un personaj cu un trecut controversat. A fost implicat, cu mulţi ani în urmă, într-un scandal uriaş: "Petrol contra hrană", informează hotnews.ro.

În anii 2000, în presa românească au apărut anchete ample despre afacerile cu petrol făcute de acest controversat afacerist. Evenimentul Zilei scria în 2005 că o firmă la care era acţionar, Bulf Drilling Oil&Services (BDOS), a luat petrol din Irak, efectuând plăţi ilicite către regimul Sadam Hussein.

În perioada afacerii, ONU impusese un embargo regimului condus de Saddam Hussein. Astfel, firma a ajuns pe lista neagră ONU. Cătălin Bulf spunea că a fost trimis la Bagdad de fostul ministru al economiei, Dan Ioan Popescu.

Banii urmau să ajungă la Petrom, mai arăta Evenimentul Zilei, însă nu au ajuns, ci au fost direcţionaţi către Statele Unite, unde o instanţă ar fi constatat că la mijloc a fost o mită de jumătate de milion de dolari.

Articolul integral aici.