Horst Seehofer îşi amână demisia. Continuă disputa cu Angela Merkel privind imigraţia

Ministru german de interne Horst Seehofer
Ministru german de interne Horst Seehofer (Getty Images)

Ministrul german de Interne şi liderul Uniunii Creştin-Sociale din Bavaria (CSU), Horst Seehofer, a declarat luni că şi-a amânat demisia, o mişcare în privinţa căreia a făcut ameninţări din cauza nemulţumirii faţă de politica Angelei Merkel privind imigraţia.

“Am declarat că voi demisiona din ambele funcţii, că o voi face în următoarele trei zile. Şi [am declarat] că, totuşi, am făcut încă un pas către un compromis cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU). Restul va fi decis după o discuţie cu CDU”, a susţinut Seehofer la o conferinţă de presă desfăşurată luni dimineaţă.

Ministrul de Interne a adăugat că partidul său va discuta astăzi cu CDU, “cu speranţa că se va ajunge la o înţelegere reciprocă”.

Duminică, mass media germană a anunţat că Seehofer şi-a exprimat intenţia de a demisiona din funcţia de ministru de Interne şi din cea de lider al CSU, care face parte dintr-o coaliţie de guvernare împreună cu Partidul Social Democrat din Germania (SPF) şi Uniunea Creştin-Democrată a cancelarului Angela Merkel.

Anterior, Seehofer a declarat că poziţia sa dură în privinţa imigraţiei se bucură de suportul deplin al partidului său. Totuşi, întâlnirea de duminică a comisiei executive a CSU şi a grupului parlamentar regional al acestui partid în Bundestag (Parlamentul Germaniei) a rezultat într-o discuţie aprinsă, potrivit ziarului Passauer Neue Presse. Planul lui Seehofer de a trimite înapoi imigranţii şi refugiaţii înregistraţi deja în alte state UE a fost susţinut cu o majoritate de 60 la 40.

La sfârşitul săptămânii trecute, liderii UE au căzut de acord asupra unui nou plan privind imigraţia, care va include construirea în statele membre ale unor centre speciale pentru noii imigranţi sosiţi pe continent, precum şi o relocalizare a acestora pe teritoriul blocului pe o bază voluntară. În weekend, Merkel a susţinut într-un interviu cu ZDF că va continua să lucreze împreună cu CSU, adăugând că cele două partide au convenit că solicitanţii de azil nu îşi pot alege ţara în care doresc să meargă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe