Horia Tecău şi Jean Julien Rojer, performanţă extraordinară - au câştigat titlul la US Open

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au învins în finala probei de dublu masculin a turneului de la New York perechea spaniolă Luciano Lopez/Marc Lopez.
Perechea româno-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer.
Perechea româno-olandeză Horia Tecău / Jean-Julien Rojer. (Neal Trousdale/twitter)

Perechea româno-olandeză Jean-Julien Rojer (Olanda, 28 ATP la dublu) / Horia Tecău (27), favoriţi 12, au câştigat titlul în proba masculină de dublu a turneului de tenis US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, după ce au învins cuplul spaniol Feliciano Lopez (24) / Marc Lopez (21), favoriţi 11, cu scorul de 6-4, 6-3, în finala desfăşurată la arenele Flushing Meadows din New York.

Partida a durat o oră şi 26 de minute.

Meciul a fost echilibrat în prima parte, Tecău şi partenerul său conducând cu serviciul, dar la 3-3 ibericii au reuşit break-ul (3-4). Horia şi Rojer au reuşit să facă rebreak, apoi au încheiat setul cu 6-4, pe serviciul adversarilor.

Manşa secundă a început cu un ghem foarte lung pe serviciul lui Tecău, care a reuşit să îl fructifice după ce a salvat două mingi de break. La 2-1 în favoarea lor, Tecău şi Rojer au reuşit să facă break, iar apoi s-au desprins la 4-1, după ce au anulat două şanse de break ale spaniolilor. Până la final s-a mers cu serviciul, Tecău fiind cel care a închis partida, cu 6-3 în setul al doilea.

Perechea Feliciano şi Marc Lopez au în palmares un titlu de Mare Şlem, la Roland Garros, anul trecut, iar Marc Lopez a mai jucat o finală la US Open, în 2014.

Horia şi Jean Julien sunt recompensaţi cu un cec de 675.000 USD şi 2.000 de puncte ATP, iar adversarii lor primesc 340.000 de dolari şi 1.200 puncte.

Pentru român aceasta a fost a 51-a finală de dublu din carieră. Tecău şi Rojer au acum patru titluri în acest an: Dubai, Geneva şi Winston-Salem şi acum US Open.

Totodată, Horia Tecău va juca şi în semifinala de dublu mixt a turneului.

Coco Vandeweghe (SUA, 37 WTA la dublu) / Horia Tecău (27 ATP) se vor confrunta cu perechea Martina Hingis (Elveţia, 5) / Jamie Murray (Marea Britanie, 6), favoriţi 1.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport