Horia Tecău - "buldozerul", apreciat pentru serviciul lui

Ce spun alţi jucători de dublu de top despre serviciul lui Horia Tecău
Jucătorul român de tenis Horia Tecău.
Jucătorul român de tenis Horia Tecău. (Captură foto)

Într-un sondaj realizat de ATPTour.com, Horia Tecău - câştigător al unor medalii la turnee de Mare Şlem la dublu şi la dublu mixt - este nominalizat printre jucătorii de dublu din circuit care au cel mai bun serviciu. Unii tensimeni consideră că Horia Tecău este jucătorul care îşi creează cel mai mare avantaj atunci când serveşte.

În tenis, o importanţă foarte mare în câştigarea punctelor o are serviciul, astfel că cei care au un serviciu puternic şi cu viteză foarte mare pot înscrie puncte uşor, acest lucru fiind determinant în momente cheie şi în eficacitatea jocului.

Mulţi dintre cei mai buni jucători de dublu din lume îl consideră pe Horia Tecău cel mai bun ”server” din circuit

”Cred că există două moduri de servire la dublu: în primul rând, este stilul buldozerului şi l-aş clasifica pe Horia Tecău cu asta. Când îşi face ritmul în mişcare poate într-adevăr să treacă prin tine cu serviciul şi este cu adevărat dificil să te descurci. Este foarte drăguţ să fii coechipierul său, pentru că nu ai prea mult de muncit. Indiferent de condiţii, fie că mingea este grea sau este noapte sau dacă este un teren de lut, capacitatea sa pură de a genera forţă este uimitoare”, a declarat Raven Klaasen.

"A fost foarte uşor să joci cu Horia. Eu consider că poate fi numit „lunetist" din acest motiv, pentru că îşi loveşte întotdeauna ţinta. El serveşte foarte bine, când vine vorba de serviciu, Horia este solid. ... El serveşte la o viteză mare tot timpul şi nu contează dacă e vânt sau altceva. El pare întotdeauna să joace bine mingea şi asta este o abilitate incredibilă, indiferent de vremea, oferind întotdeauna aceeaşi fotografie de calitate.", a afirmat Robert Lindstedt.

"Are un serviciu foarte, foarte bun. Este mereu solid. Nu contează dacă se opreşte trei, şase luni sau joacă în fiecare zi, este la fel. Serviciul lui este de necrezut. Poate servi oriunde doreşte, aşa cum îşi doreşte. Este întotdeauna periculos când serveşte şi este foarte greu să-l interferezi.", a menţionat Marcelo Melo.