Horia Tecău a pierdut în startul Turneului Campionilor (Londra)

Sportivul român şi Jean-Julien Rojer (Olanda) au cedat în prima manşă a probei de dublu din cadrul circuitului londonez cu scorul de 1-6, 7-6 (7), 10-8, în faţa perechii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.
Jucătorul român de tenis Horia Tecău.
Jucătorul român de tenis Horia Tecău. (Captură foto)

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer nu au avut un start favorabil la Turneul Campionilor (ATP Finals) de la Londra, cei doi fiind învinşi, duminică, de Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (ambii din Franţa), cu scorul de 1-6, 7-6 (7), 10-8. Partida a durat o oră şi 44 de minute.

Campionii de la US Open, cotaţi cu şansa a treia la cucerirea prestigiosului trofeu, au jucat perfect în primul set pe care l-au câştigat cu 1-6. Nu la fel de uşor a fost însă şi în setul doi, cuplul româno-olandez trebuind să muncească mai mult. La scorul de 4-4 au avut trei mingi de break, fără izbândă, ca apoi în tiebreak, sportivii din Franţa, favoriţii numărul şase, să câştige cu 9-7, după ce au fost conduşi în prealabil cu 3-1 şi cu 6-5.

În super tiebreak, jocul a fost unul foarte echilibrat până la scorul de 8-8, după care olandezul Rojer a făcut dublă greşeală, ca apoi francezii să închidă meciul pe serviciul lui Herbert.

Campionii din 2015 au reuşit în acest meci 4 aşi şi au comis 3 duble greşeli, în timp ce cuplul francez a avut 6 aşi şi a comis 4 duble greşeli.

În celălalt meci al Grupei Eltingh/Haarhuis, Ryan Harrison (SUA)/Michael Venus (Noua Zeelandă) au dispus cu 6-4, 7-6 (8) de favoriţii numărul doi, Henri Kontinen (Finlanda)/John Peers (Australia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport