Hora traseiştilor: Primar PSD candidează din partea PNL. Contracandidatul, un liberal, candidează din partea PSD

Nicolae Pandea
Nicolae Pandea (obiectiv-online.ro)

Traseismul politic creşte în intensitate înaintea alegerilor locale. Unul dintre cazurile care a ajuns în lumina reflectoarelor mass media se petrece în comuna Ştefan cel Mare, din Călăraşi, unde actualul primar, pesedistul Nicolae Pandea, va candida pentru un nou mandat din partea PNL. În schimb, contracandidatul său, liberalul Marian Cherciu, va candida din partea PSD, pe motiv că nu ar mai fi fost agreat în PNL, relatează Digi 24.

În ceea ce îl priveşte pe primarul Nicolae Pandea, acesta a fost un socialist de durată, activând în Partidul Comunist Român, FSN, PDSR şi în cele din urmă PSD. Totuşi, după 31 de ani de loialitate social-democrată politicianul a bătut palma cu PNL, acuzând că partidul condus de Marcel Ciolacu l-ar fi marginalizat.

“Sunt mai multe lucruri. Unele pot fi spuse, altele nu pot fi spuse. Dar cert este că de un an şi ceva, poate chiar mai bine, într-un fel am cam fost marginalizat, ca să zic aşa. În 2019 trebuia să ţinem congresul PSD pentru alegeri, eu în calitatea mea de cel mai vechi primar în funcţie şi membru PSD, sunt primarul cu şapte mandate de la PSD Călăraşi, n-am avut loc pe lista de delegaţi pentru congresul PSD-ului. Şi-am văzut pe lista aceea, aprobată, oameni veniţi de un an în partid, sau oameni care n-aveau niciun fel de contribuţie, sau oameni care n-aveau niciun vot în spate, ca să ne exprimăm. Până la urmă, partidele au nevoie de voturi”, a afirmat Pandea.

Totodată, întrebat de reporter dacă poate numi trei personalităţi liberale, de-a lungul istoriei, proaspăt liberalul Pandea nu a părut să aibă vreun răspuns, până când a primit în cele din urmă ajutor:

Reporter: Familia Brătianu?
Nicolae Pandea: Brătienii, da, Brătienii!

Când a făcut rocada, Nicolae Pandea i-a tras preşul de sub picioare liberalului Marian Cherciu, un investitor comunal care, rămas fără sprijinul partidului pe care l-a timp servit două decenii, a decis că a sosit momentul să se reinventeze ca social-democrat. Prin urmare, va candida din partea PSD pentru funcţia de primar al comunei Ştefan cel Mare.

Cherciu a susţinut că îi pare rău că nu a fost nominalizat de PNL, mai ales că timp de 20 de ani a crezut în valorile liberale şi a muncit pentru acest partid., în special după cei 20 de ani în care a muncit pentru partid.

Un caz similar are loc în comuna Mânăstirea, tot în judeţul Călăraşi, unde actualul primar, liberalul Marian Mugurel Iancu, va candida pentru un nou mandat din partea PSD.

Principalul contracandidat al lui Marian Iancu este Bogdan Gingaşu, fost liberal, ulterior membru PSD şi, în prezent, reînscris în PNL.

“A fost o trecere de scurt timp a mea la PSD, din cauză că nu aveam loc la Partidul Naţional Liberal. Voiam să candidez la funcţia de primar al comunei Mânăstirea şi din cauza asta am trecut la PSD. Dacă s-a făcut rocada asta, care nu prea am înţeles-o, am revenit la partidul meu de suflet, la Partidul Naţional Liberal. Convingeri liberale am de tânăr! În plin sezon politic cu... trădări, plecări, reveniri şi transferuri surpriză, apare, totuşi, întrebarea: Şi acum... noi cu cine votăm? Ha ha haa! Păi, nu ştim. Depinde cine mai candidează!”, a afirmat Bogdan Gingaşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne