Hong Kong-ul somează un grup comunist să îşi înceteze practicile de boicotare

O notificare a guvernului din Hong Kong afişată pe un banner aparţinând Asociaţiei de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong, un grup comunist paravan, precizează că expoziţia încălca legea şi trebuie să fie oprită, altfel grupul se va confruntă cu amenzi dure.
O notificare a guvernului din Hong Kong afişată pe un banner aparţinând Asociaţiei de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong, un grup comunist paravan, precizează că expoziţia încălca legea şi trebuie să fie oprită, altfel grupul se va confruntă cu amenzi dure. (Expose the Evil Deeds of the Hong Kong Youth Care Association)

Un departament guvernamental din Hong Kong a somat un grup comunist chinez sa dea jos bannerele afişate într-un popular loc turistic.

Vestea vine după aproximativ nouă luni de când Asociaţia de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong a iniţiat încercarea de a perturba protestele locale ale practicanţilor Falun Gong, prin plasarea propriilor banere peste ale acestora. Aceasta luare de pozitie a oficialilor poate indica o schimbare în ton a autorităţilor locale din Hong Kong faţă de acest grup. Asociaţia de Îngrijire a Tineretului are legături strânse cu Biroul 610, o agenţie extrajudiciară a Partidului Comunist care a fost înfiinţată pentru a persecuta Falun Gong în 1999.

Notificarea, pusa intr-o copertă din plastic transparent şi afişată pe unul din banerele asociaţiei de la terminalul de feriboturi Star, un punct de atracţie turistică popular pentru China continentală, preciza: "Acest loc este proprietatea guvernului, iar expoziţia de faţă nu respectă planul de management privind afişajele şi nu a primit permisiunea din partea autorităţilor relevante". Anunţul a fost semnat de către Departamentul de Igienă Alimentară şi de Mediu.

Un grup Facebook autointitulat "Expunerea faptele rele ale Asociaţiei de Îngrijire a Tineretului din Hong Kong" a publicat prima fotografie a documentului. A obţinut rapid aproape 200 de "Like-uri". Aaron Chan, un fotograf de nunţi din Hong Kong, a luat act de ştirile de pe Facebook şi a scris: "Mai bine mai târziu decât niciodată". Acesta a adăugat că "dacă interzic şi banerele Falun Gong complotul bandiţilor comunişti va fi un succes".

Modul de operare al Asociaţiei de Îngrijire a Tineretului diferă semnificativ de cel al practicanţilor Falun Gong. Aceştia din urmă au ţinut proteste de mai bine de un deceniu în Hong Kong împotriva persecuţiei la care este supusă credinţa lor în China. Scopul Asociaţiei de Îngrijire a Tineretului este de a interfera cu activităţile Falun Gong, în timp ce practicanţii Falun Gong vor doar posibilitatea de a protesta. Protestatarii Falun Gong sunt de obicei prezenţi când îşi afişează banerele, în timp ce cei de la Asociaţia de Îngrijire a Tineretului de multe ori acoperă o regiune cu banerele lor şi apoi le abandonează. Avertismentul este posibil să fi fost îndreptat spre ultima formă de activitate.

Potrivit avertismentului, banerele au încălcat "Sănătatea Publică şi Regulamentele Municipale ale Guvernului" iar organizaţia responsabilă pentru ele ar putea fi amendată cu 10.000 de yuani (1.613 de dolari) şi cu 300 de yuani (48 de dolari) pentru fiecare zi cât banerele stau acolo.

Înştiinţarea a continuat: "Grupul trebuie să dea jos banerele curente şi materialele publicitare şi trebuie să împiedice repetarea aceluiaşi tip de incident".