Hollande doreşte ca Berlinul să clarifice rapoartele privind spionarea ministrului francez de externe

Franţa a cerut răspunsuri din partea Germaniei după ce un post de radio german a declarat că Berlinul a spionat un oficial francez de rang înalt.
Preşedintele francez Francois Hollande.
Preşedintele francez Francois Hollande. (Captură Foto)

Preşedintele francez Francois Hollande a cerut joi cancelarului german Angela Merkel să clarifice o serie de acuzaţii care susţin că Germania a monitorizat convorbirile ministrului francez de Externe.

“Cerem să ni se ofere toate informaţiile”, a declarat Hollande. “Aceste tipuri de practici nu ar trebui să aibă loc între aliaţi.”

Hollande a discutat joi cu reporterii pe marginea Summitului UE-Africa din Malta. El a adăugat că este încrezător că aceste activităţi de spionaj au încetat, dar a declarat, de asemenea, că doreşte să audă din partea Berlinului detalii privind ceea ce s-a întâmplat.

Acuzaţiile au loc într-un moment nepotrivit pentru cancelarul german, care a trebuit să înfrunte o serie de critici privind tehnicile de spionaj folosite de guvernul său atât în interiorul ţării cât şi în străinătate.

În această săptămână, un post de radio din Berlin a raportat că BND – serviciul de informaţii al Germaniei – a spionat alte guverne, inclusiv pe cele din Paris şi Washington.

Merkel s-a aflat într-o poziţie similară în 2013, după ce s-a aflat că NSA i-a monitorizat telefonul, cerând Statelor Unite să clarifice acele acuzaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe