Hobart: Mihaela Buzărnescu se califică în sferturi şi Monica Niculescu în optimi

Două sportive românce îşi continuă parcursul la turneul de la Hobart, în Australia: Monica Niculescu o învinge pe Irina Begu, iar Mihaela Buzărnescu pe tânăra nemţoaică Anna-Lena Friedsam.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Captură foto.)

Într-o partidă contând pentru optimile turneului de tenis WTA de la Hobart din Australia, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, Mihaela Buzărnescu (29 ani, locul 57 WTA) a trecut cu scorul de 7-5, 6-4 de germanca Anna-Lena Friedsam (23 ani, 507 WTA), fost număr 45 mondial în 2016, calificându-se în sferturi. Meciul a durat o oră şi 46 de minute.

Românca a fost condusă în primul set cu 3-0, a egalat şi a ajuns la 3-3, apoi a fost condusă din nou cu 5-4, dar a reuşit să câştige ultimele trei ghemuri ale setului. În a doua manşă, Buzărnescu a fost condusă cu 1-0 şi 3-2, dar s-a desprins la scorul de 5-3 şi a câştigat cu 6-4.

Mihaela Buzărnescu primeşte un premiu financiar de 6.175 dolari şi 60 de puncte WTA.

Adversara din turul trei este învingătoarea dintre americanca Alison Riske şi belgianca Kirsten Flipkens.

Monica Niculescu (30 ani, 85 WTA), venită din calificări, a reuşit să o învingă cu scorul de 6-3, 6-2 pe compatrioata sa Irina Begu (27 ani, 40 WTA), favorita numărul 6, care a fost semifinalistă în proba de simplu - pierzând în faţa Simonei Halep - şi a câştigat titlul în proba de dublu împreună cu aceeaşi Simona Halep la turneul de la Shenzhen din China, săptămâna trecută.

Partida a durat o oră şi 23 de minute.

Niculescu primeşte un premiu financiar de 3.400 dolari şi 48 puncte WTA.

În optimi va juca cu americanca Varvara Lepcenko, cu care are un palmares de 3-0, învingând-o în toate partidele disputate până acum.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport