Hitler, socialismul si agenda rasiala. Partea I

Imaginea lui Adolf Hitler este la fel de inspaimantatoare ca cea a lui Karl Marx. (Adolf Hitler—Library of Congress; Karl Marx—Public Domain)
Imaginea lui Adolf Hitler este la fel de inspaimantatoare ca cea a lui Karl Marx. (Adolf Hitler—Library of Congress; Karl Marx—Public Domain)

“Sa luam in considerare toti evreii, nu doar evreii de sabat, asa cum face Bauer, ci evreii de zi cu zi. Sa nu cautam secretul unui evreu in religia sa, ci sa cautam secretul religiei sale intr-un evreu adevarat. Care este baza de secole a iudaismului?... Nevoia practica, interesul propriu. Care este religia globala a evreilor? Negotul. Cine este Dumnezeul lor? Banii. Foarte bine atunci. Emanciparea prin intermediul negotului si a banilor, in consecinta, luand in considerare evreismul adevarat si practic, este auto-emanciparea zilelor noastre… La o ultima analiza, emanciparea evreilor este emanciparea omenirii din iudaism”.

Unii ar putea crede ca acest lung citat este doar vorbarie goala al infamului Adolf Hitler. Totusi, nu este. Acest citat apartine chiar lui Karl Marx, tatal comunismului si al ideilor revolutionare socialiste. Destul de interesant, Marx era descendent al unei lungi linii de rabini cabalisti evrei, lucru pe care s-a chinuit sa-l faca uitat.

Ce ziceti despre urmatorul citat?

“Suntem socialisti, suntem inamicii sistemului economic capitalist de astazi, in care este exploatat cel slab—economic, cel cu salariul nedrept; in care omul este evaluat potrivit proprietatilor si bogatiei, si nu potrivit responsabilitatii si performantei, iar noi suntem hotarati sa distrugem acest sistem, in orice mod posibil.”

Unii ar putea spune ca acest citat apartine lui Marx. Nu-i asa? Insa n-ar avea dreptate. Acest citat a fost luat dintr-un discurs din 1 mai 1927 sustinut de Adolf Hitler, tot o persoana cu mostenire evreiasca.

Pentru unii, simpla sugestie ca Adolf Hitler s-ar apropia de subiectul socialismului si a teoriei marxiste, este o erezie. Totusi, la o mai buna examinare a documentatiei istorice, orice poate descoperi unica singularitate care leaga toate asa numitele miscari “revolutionare”, care au pornit dupa publicarea “Manifestului Comunist” in 1848 si a altor documente de acest tip.

Acest articol este prima parte dintr-o serie de examinari asupra originii socialismului, comunismului si a oribilelor tactici “de inginerie sociala”, folosite istoric de la nasterea Miscarii Socialiste Internationale, cu scopul de a-si atinge telul final… utopia.

Ce este socialismul?

Multe dictionare sustin ca socialismul este o forma democratica de guvernamant, in care fiecare cetatean are un cuvant de spus. In plus, se sustine ca toate clasele si rasele au parte de un tratament egal.

Totusi, insasi ideea socialismului a fost descrisa de Karl Marx. Cum l-a definit el?

Marx sustinea ca socialismul nu este o forma de guvernamant, ci un stat, un stat controlat si planificat, pe care o natiune il preia, in "tranzitie" de la o societate capitalista la una socialista, in timp ce “utopia comunista” este telul final, dorit, al tranzitiei complete; o lume fara politie, fara proprietate, fara religie, fara clase, chiar si fara guvern, fara razboi… o lume a fanteziei de armonie eterna. Totusi, se pot obtine toate aceste armonii distrugand, pur si simplu, actiunile de proprietate a terenurilor de exemplu?

Raspunsul este NU. Statul “tranzitional” al socialismului are indatorirea de a “transforma” cetatenii pentru viitorul “super-stat”. Deci, cum actioneaza acest aparat socialist fata de cei care nu doresc sa fie transformati?

Marx si alti socialisti au evidentiat nevoia de eliminare a elementelor indezirabile din societate. Majoritatea sustin ca acesti indezirabili au venit sub forma clasei burgheze conducatoare, insa nu s-a oprit aici. Planificarea sociala necesita alegerea politicilor sociale, insa cel mai important, alegerea celor care s-ar potrivi cel mai bine in aceasta noua utopie.

De fapt, acesta era etalonul dupa care erau alesi cei care ramaneau si cei care urmau sa fie indepartati.

Cum s-a dezvoltat acest etalon? In urma unui proces atent gandit si a mai multor dezbateri, standardul universal acceptat de zilele moderne erau prea primitive. Si totusi, era nevoie de o masura extrema.

Desi Marx a scris manifestul comunist, el nu a fost singura persoana din lume care credea in aceste teorii, si nici macar nu au plecat de la el. De fapt, a fost o idee oblojita timp de 100 de ani, impreuna cu o alta teorie controversata, care rasarea si ea.

Dat fiind faptul ca socialismul este un regim ateic, cei care au aderat la el trebuiau sa creada in “evolutia omului”.

Unul din oamenii de stiinta si filozofii unei asemenea teorii, a fost, in cele din urma, destul de curajos, incat sa publice acest set de idei; numele sau este Charles Darwin.

Darwinismul social si eugenia rasiala

Multi cred ca Teoria Evolutionista a lui Darwin era, pur si simplu, despre evolutia fizica, si ca el s-a oprit aici. Totusi, la fel cum teoriile lui Marx nu s-au oprit la nivelul teoretic, Darwin a scris multe idei care aveau si implicatii sociale. Abordarea sa a avut o implicare mai mult activa decat pasiva in progresul evolutionar al omenirii. Cu alte cuvinte, era nevoie de o implicare activa.

Darwinismul social sustinea ca protejarea oamenilor slabi, bolnaviciosi si subdezvoltati, impiedica procesul “selectiei naturale” si supravietuirea celor mai adaptati, pentru determinarea viitorului umanitatii.

Darwin credea ca, daca omul nu ar mai ajuta aceste “sub-specii”, atunci procesul de selectie naturala, ar elimina, pur si simplu, pe cei mai putin dezirabili din cadrul populatiei. Dupa parerea sa, aceasta actiune ar beneficia viitorului umanitatii si “societatii” ca intreg.

El a afirmat: ”Cea mai puternica dintre specii va supravietui, iar cea mai slaba va pieri” si a clasificat alte rase, cum ar fi negrii si evreii ca “… sub-specii…” si “specii indoielnice”.

Pe masura ce solutia pasiva s-a transformat in una activa, Darwin a continuat punand o intrebare sinistra: ”Rasele sau speciile de oameni … se elimina si se inlocuiesc intre ele, astfel incat, in cele din urma, vor disparea?... Vom vedea ca raspunsul la toate aceste intrebari este afirmativ…”

O descriere mai exacta a “sub-speciilor” de oameni poate fi gasita in cartea sa “Declinul omului”, unde el afirma: ”Intr-o perioada viitoare, in viitorul nu prea indepartat… rasele civilizate ale oamenilor vor extermina si vor inlocui, aproape sigur, rasele salbatice din lume…”.

Intelegand ideile lui Darwin, Marx i-a sustinut aprecierea, afirmand: ”… aceasta este o carte care contine baza istoriei naturale, din punctul nostru de vedere.”

Punctul nostru de vedere? Este bine-stiut ca Marx si socialistii gandeau in grupuri si de aceea isi impartaseau punctele de vedere, astfel incat este evident ca aceasta scrisoare era din partea mai multora, care urmau noile idei ale lui Marx.

Putin timp dupa aceea, a inceput sa se nasca cea mai indrazneata teorie din istoria umana.

Dupa ce a citit “Originea Speciilor”, unul din verii lui Darwin a fost atat de incantat si inspirat de ideile revolutionare, incat s-a hotarat sa publice cateva din propriile sale idei.

Acest om de stiinta, a facut un pas mai departe decat Darwin, in procesul activ de selectie. El a inceput sa clasifice sistematic, persoanele care erau potrivite pentru a deveni parintii omenirii viitoare si cele care nu erau. El a dat nastere studiului stiintific “Natura peste natura” care propovaduia sterilizarea celor indezirabili, eradicarea celor incapabili si inlocuirea speciilor “de jos” a omenirii prin executarea atenta a ingineriei sociale.

Teoria a fost numita “eugenie”. Autorul ei a fost Sir Francis Galton.

alte articole din secțiunea Opinii