Hillary Clinton primeşte verde / Vicepreşedintele Biden renunţă la cursa prezidenţială din 2016

Joe Biden, unul dintre cele mai mari obstacole în cursa prezidenţială a fostului secretar de stat Hillary Clinton, a anunţat că s-a retras din joc dar că nu va rămâne tăcut.
Vicepreşedintele american Joe Biden
Vicepreşedintele american Joe Biden (Joe Raedle / Getty Images)

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu va candida pentru preşedinţie în 2016 din partea Partidului Democrat.

Biden pune capăt mai multor luni de incertitudini şi înlătură astfel obstacolul politic pe care acesta îl reprezenta pentru Hillary Clinton, care pare favorită pentru obţinerea investiturii partidului.

Biden, care a luat în considerare o posibilă candidatură începând cu luna august, a apărut în Rose Garden la Casa Albă, alături de soţia sa Jill şi preşedintele Barack Obama, pentru a anunţa că fereastra pentru a organiza o campanie de succes s-a închis.

“Deşi nu voi fi candidat, nu voi rămâne tăcut”, a declarat Biden. “Intenţionez să vorbesc direct şi cu forţă pentru a influenţa cât pot de mult poziţia în care ne aflăm ca partid şi unde trebuie să ne îndreptăm ca şi naţiune.”

Biden, în vârstă de 72 de ani, a avut dubii dacă el şi familia sa sunt pregătiţi pentru o campanie prezidenţială obositoare în condiţiile în care încă sunt devastaţi de moartea prematură a fiului lor Beau, care a murit de cancer la creier în luna mai. Fiul său l-a îndemnat să candideze.

Decizia este un impuls pentru Clinton, al cărei principal oponent este acum senatorul american Bernie Sanders din Vermont. Ca social-democrat, Sanders a dinamizat aripa stângă a partidului, dar încă trebuie să dovedească că îşi poate consolida poziţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe