Hifumi şi Uta Abe, ambii medaliaţi cu aur la Campionatele mondiale de judo de la Baku

Hifumi şi-a apărat cu onoare titlul mondial la categoria -66 kg, în timp ce sora să mai mică, Abe, a cucerit pentru prima dată aurul mondial în cadrul categoriei -52 kg.
Judoka japonezi Hifumi şi Uta Abe.
Judoka japonezi Hifumi şi Uta Abe. (Captură foto)

Judoka japonezi Hifumi Abe şi Uta Abe, frate şi soră, au performat, vineri, pe tatami-ul Campionatelor Mondiale de la Baku (Azerbaidjan), ambii cucerind medaliile de aur.

Astfel, Hifumi Abe (21 de ani) a cucerit aurul în cadrul categoriei -66 kg, după ce l-a învins, prin ippon, pe kazahul Yerlan Serikzanov, medaliile de bronz revenind sportivilor An Baul (Corea de Sud) şi Georgii Zantaraia (Ucraina).

Tot în aceeaşi zi, la doar câteva minute distanţă, în întrecerea feminină, sora sa mai mică, Uta Abe (18 ani) - a cucerit pentru prima oară titlul de campioană mondială (cat. -52 kg) după victoria prin ippon obţinută în minutele de prelungire în faţa campioanei en-titre, compatrioata sa Ai Shishime.

De menţionat că din anul 2016 de când a trecut la senioare, Uta Abe a pierdut doar un singur meci din cele 30 disputate.

În urma evoluţiilor excepţionale cei doi fraţi au devenit pentru Japonia principalii judoka în lupta pentru o medalie la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Amandine Buchard din Franţa şi Erika Miranda din Brazilia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport