Hexi Pharma pusă sub învinuire de procurori

Poliţiştii au descins din nou la Hexi Pharma, pentru percheziţii informatice. Între timp, potrivit unor surse judiciare. Totodată, compania Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală în dosarul dezinfectanţilor diluaţi.
.
. (Epoch Times România)

UPDATE: Hexi Pharma a fost pusă sub urmărire penală de procurorii Parchetului General pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, în dosarul dezinfectanţilor diluaţi din spitale.

"În continuarea cercetărilor efectuate în cauza cunoscută generic sub denumirea „Dezinfectanţii utilizaţi în spitale”, procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin ordonanţă, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L.pentru participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 52 alin. 3 raportat la art. 352 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal.

În cursul zilei de azi, 13 mai 2016, reprezentantului legal al societăţii i-a fost adus la cunoştinţă faptul că procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de persoana juridică S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L. sub aspectul săvârşirii infracţiunii mai sus menţionate. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.", se arată în comunicatul Parchetului General.

***

UPDATE: Adminstratorul firmei, Dan Alexandru Condrea, a fost citat la Parchet, relatează Realitatea.net.Acuzaţiile sunt zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificare de produse.

***

Hexi Pharma, compania care a umplut spitalele româneşti de dezinfectanţi diluaţi, a fost pusă sub învinuire de procurorii de la Parchetul General, au declarat, vineri, surse judiciare pentru Mediafax.

Conform surselor, procurorii fac în cursul zilei de astăzi percheziţii informatice în dosarul Hexi Pharma, fiind verificate calculatoarele şi telefoanele directorului general Flori Dinu şi ale chimistului fabricii, între timp, mai multe echipe de poliţişti făcând noi verificări la sediul firmei.

Anchetatorii caută date care ar putea susţine indiciile din dosar, fiind începută urmărirea penală pentru "zădărnicirea combaterii bolilor" şi "falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse".

Până la momentul transmiterii ştirii, procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu au făcut publice date referitoare la acuzaţia care i se aduce companiei.

Reamintim că, miercuri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a anunţat că testele dezinfectanţilor HEXI Pharma făcute la ICECHIM au relevat că produsele erau diluate, unele chiar de zece ori. Tot miercuri, Hexi Pharma şi-a cerut falimentul.