Hemoragie masivă la orizont: Vine valul de pensionări care va goli sistemul de justiţie

Legea privind statutul magistraţilor ar putea intra în curând în vigoare, astfel că sistemul judiciar s-ar putea confrunta cu un val masiv de pensionări.
Protest magistraţi
Protest magistraţi (Ionel Stoica, Facebook)

Legea de modificare a statutului magistraţilor a fost declarată constituţională de CCR şi urmează să fie promulgată de către preşedinte. Vestea că legea ar putea să intre în vigoare în curând a provocat un val de bucurie în instanţe şi parchete, informează surse din sistemul judiciar. Modificarea introdusă este deosebit de atractivă. Pe legea nouă, un magistrat poate să iasă la pensie la 20 de ani vechime în profesie, fără să aibă vârsta de pensionare de 60 de ani, relatează g4media.ro.

Din cei 255 de procurori ai DIICOT, mai bine de jumătate, în jur de 130 au acum peste 20 de ani vechime sau vor împlini în acest an. Prin urmare, mai mult de jumătate dintre procurorii DIICOT ar putea ieşi în acest an la pensie dacă intră în vigoare modificările la statutul magistraţilor.

"De ce să munceşti pentru bani mai puţini decât pensia?", s-a întrebat retoric un magistrat. "Plus stres, presiuni, linşaj mediatic", a adăugat el. Un altul a explicat că alte motive de nemulţumire ale magistraţilor sunt legate de Secţia specială de anchetare a lor şi răspunderea materială, aşa că, în faţa unei oferte de nerefuzat, mulţi vor alege să plece la pensie.

Cele mai afectate de pensionările masive vor fi marile Parchete şi Instanţa Supremă, unde magistraţii ajung după ani de experienţă în profesie.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne