Haute Couture în Panama 2013: Rochiile de seară strălucesc cu broderii fine

Colecţia 2013 a creatorei de modă Tatiana Uliantzeff
Colecţia 2013 a creatorei de modă Tatiana Uliantzeff (Prin bunăvoinţa Tatianei Uliantzeff)

Designerul Tatiana Uliantzeff a arătat un nou stil de haute couture pentru rochiile de seară în noul sezon 2013 în Panama, folosind ţesături proprii, create exclusiv pentru această ocazie.

După ce a îmbrăcat-o pe Miss Panama în 2012 şi a prezentat cu acest prilej doi ani consecutivi în Fashion Week, acum ea este pe deplin concentrată pe una dintre specialităţile sale: broderia fină şi dantela concepută de mână.

Talentul acestei creatoare de modă a intrat pe mâinile capabile ale localnicelor indigene ce crează broderie tradiţională. În această comuniune naturală ele îşi împart măiestria de a folosi aplicarea broderiei pe ţesături.

Fiind o autodidactă încă din copilărie, ea a început de fetiţă să-şi croiască hainele proprii, să-şi brodeze pe blugi sau să-şi aplice creaţii speciale pe bluze. "Chiar şi prietenii mei mi-au cerut, şi aşa am început ca designer", declarară Tatiana pentru The Epoch Times.

Primul ei venture a fost crearea de haine pentru copii şi distribuţia lor pe piaţa americană, cu mare succes, din cauza aplicaţiilor tipice de broderii locale.

Cu doi ani în urmă, ea a decis să înceapă crearea hainelor pentru adulţi, ceea ce nu este ceva nou, căci Tatiana şi-a dedicat toată viaţa cercurilor ei de familie şi prieteni. Acesta este motivul pentru care ea aplică acum natural chiar mai mult din stilul propriu.

"Mi-am tăiat florile şi le-am pus pe pânză pentru a crea design", explică ea. Apoi, există sarcina dificilă de adăugare de broderii sau de pietre preţioase şi alte ornamente. Fiecare piesă reprezintă un model unic.

De exemplu, o rochie de mireasă care a fost foarte apreciată în 2012, a inclus 2000 pietre preţioase.

Ea a declarat recent mass-mediei din Panama, că nu are "o sarcină uşoară", dar este fericită cu rezultatele şi marele sprijin pe care le-a avut până în prezent.

Designerul Tatiana Uliantzeff va fi în New York, în septembrie pentru a-şi expune colecţia 2014

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură