Harvey Weinstein, supranumit “Porcul”, trimis în judecată de un juriu în New York

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

După ce s-a predat poliţiei din New York pentru a fi arestat şi acuzat de comitere de abuzuri sexuale, fostul regizor hollywoodian Harvey Weinstein a fost învinuit miercuri de un mare juriu pentru trei capete de acuzare: două de viol şi unul de agresiune sexuală.

Comentând decizia juriului din Manhattan, procurorul Cyrus Vance a declarat că “urmare acestei decizii, pârâtul este mai aproape cu un pas de a fi tras la răspundere pentru infracţiunile violente pentru care este acuzat acum. Biroul nostru va judeca acest caz nu în presă, ci în sala de tribunal”.

Acest lucru este ironic din cauză că nu este pentru prima dată când Cyrus Vance l-ar fi putut judeca pe Weinstein: de fapt, revista săptămânală The New Yorker a susţinut în octombrie 2017 că procuratura din New York a avut anterior dovezi privind avansurile sexuale ale mogulului de la Hollywood şi totuşi, la acea vreme, a decis să nu formuleze acuzaţii – o mişcare despre care mulţi au speculat că a fost rezultatul legăturilor politice ale lui Weinstein şi/sau a sumelor mari de bani care au trecut dintr-o mână în alta în spatele scenei, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

“Am avut dovezi”, a afirmat o sursă pentru The New Yorker şi, totuşi, Vance, nu a făcut nimic din motive evidente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe