Harvey Weinstein acuzat de agresarea sexuală a unei fete de 16 ani

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

Regizorul american intrat în dizgraţie Harvey Weinstein a fost acuzat de comiterea unui alt abuz sexual de către un fotomodel polonez, care a susţinut că, la vârsta de 16 ani, a fost hărţuită sexual de Weinstein.

Publicaţia Page Six a notat că în 2002, în New York City, Weinstein a invitat un fotomodel de 16 ani la masă, sub pretextul că doreşte să discute afaceri cu ea, dar a dus-o în apartamentul său.

“Weinstein nu a pierdut timpul, cerând în mod agresiv şi ameninţător să facă sex”, potrivit documentelor instanţei. Regizorul i-a spus tinerei că, dacă doreşte să devină actriţă trebuie să îi satisfacă dorinţele sexuale.

Weinstein aparent s-a înfuriat când tânăra înspăimântată s-a opus şi a refuzat să îi permită să plece din apartament – dar în cele din urmă regizorul s-a calmat.

Acuzatoarea lui, care rămâne anonimă, a mai declarat că, din cauză că a refuzat să facă sex cu regizorul de 66 de ani, acesta a încercat să îi ruineze cariera.

Avocatul lui Weinstein, Ben Brafman, a negat noile acuzaţii, afirmând într-o declaraţie că povestea este “ridicolă”.

“Precum multe alte femei din acest dosar, care deja au fost expuse ca fiind mincinoase, această ultimă acuzaţie complet neconfirmată are o vechime de aproape 20 de ani şi se va dovedi a fi în mod clar falsă”, se susţine în declaraţie, potrivit ziarului Los Angeles Times.

Weinstein a fost lovit de zeci de acuzaţii privind hărţuiri sexuale şi atacuri sexuale de la lansarea mişcării #meetoo în toamna anului trecut.

Regizorul de la Hollywood, câştigător al Premiului Oscar, a fost arestat în luna mai pentru viol. El a negat toate acuzaţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style