Harvey Weinstein acuzat de agresarea sexuală a unei fete de 16 ani

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein (Getty Images)

Regizorul american intrat în dizgraţie Harvey Weinstein a fost acuzat de comiterea unui alt abuz sexual de către un fotomodel polonez, care a susţinut că, la vârsta de 16 ani, a fost hărţuită sexual de Weinstein.

Publicaţia Page Six a notat că în 2002, în New York City, Weinstein a invitat un fotomodel de 16 ani la masă, sub pretextul că doreşte să discute afaceri cu ea, dar a dus-o în apartamentul său.

“Weinstein nu a pierdut timpul, cerând în mod agresiv şi ameninţător să facă sex”, potrivit documentelor instanţei. Regizorul i-a spus tinerei că, dacă doreşte să devină actriţă trebuie să îi satisfacă dorinţele sexuale.

Weinstein aparent s-a înfuriat când tânăra înspăimântată s-a opus şi a refuzat să îi permită să plece din apartament – dar în cele din urmă regizorul s-a calmat.

Acuzatoarea lui, care rămâne anonimă, a mai declarat că, din cauză că a refuzat să facă sex cu regizorul de 66 de ani, acesta a încercat să îi ruineze cariera.

Avocatul lui Weinstein, Ben Brafman, a negat noile acuzaţii, afirmând într-o declaraţie că povestea este “ridicolă”.

“Precum multe alte femei din acest dosar, care deja au fost expuse ca fiind mincinoase, această ultimă acuzaţie complet neconfirmată are o vechime de aproape 20 de ani şi se va dovedi a fi în mod clar falsă”, se susţine în declaraţie, potrivit ziarului Los Angeles Times.

Weinstein a fost lovit de zeci de acuzaţii privind hărţuiri sexuale şi atacuri sexuale de la lansarea mişcării #meetoo în toamna anului trecut.

Regizorul de la Hollywood, câştigător al Premiului Oscar, a fost arestat în luna mai pentru viol. El a negat toate acuzaţiile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură