Haos în Tenerife: turişti evacuaţi după ce valuri de 12 metri distrug balcoanele unor blocuri [video]

Valuri de şase metri distrug clădiri din Tenerife
Valuri de şase metri distrug clădiri din Tenerife (Captură video)

Valuri puternice de aproximativ 12 metri au distrus balcoanele unor clădiri cu apartamente în Tenerife, în condiţiile în care furtunile din arhipelagul Canare au forţat zeci de oameni să evacueze locuinţele.

Diverse imagini video au fost distribuite pe Twitter, care arată cum valuri enorme izbesc cu forţa locuinţe, restaurante şi hoteluri în popularul loc de vacanţă Mesa del Mar. Potrivit unor rapoarte locale, cel puţin 39 de persoane au fost evacuate din locuinţe, însă nimeni nu a fost rănit. Primarul Alvaro Davilo a susţinut că 65 de apartamente, unele aparent fiind locuinţe de vacanţă, au fost evacuate.

Conform agenţiei de meteorologie a Spaniei, codul portocaliu de alertă pentru valurile din Insulele Canare a fost redus la galben, potrivit Express.co.uk.

Într-unul dintre materialele video, valuri uriaşe lovesc o parte a unei clădiri înalte, distrugând grilajele de protecţie ale unora dintre balcoanele de ciment.

Incidentul a avut loc după ce oficiali ai guvernului local au decretat stare de alertă în zonă ca urmare a furtunilor puternice care au lovit nordul insulei Tenerife şi alte zone ale arhipelagului Canare.

De asemenea, valuri de până la şase metri aparent au provocat pagube considerabile, care încă nu au fost evaluate în totalitate.

În plus, multe automobile au fost luate pe sus de ape.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură