Haos în Regat: Încă un prinţ saudit a fost ucis

Prinţul saudit Abdul Aziz bin Fahd
Prinţul saudit Abdul Aziz bin Fahd (Getty Images)

După moartea prinţului Mansour bin-Muqrin într-un accident de elicopter care a avut loc duminică în apropierea graniţei dintre Arabia Saudită şi Yemen, Curtea Regală Saudită a confirmat că prinţul Abdul Aziz bin Fahd a fost ucis într-un schimb de focuri în timp ce autorităţile încercau să îl aresteze.

Publicaţiile The Duran şi Al-Masdar News au raportat că prinţul Aziz a murit atunci când echipa sa de securitate s-a implicat într-un schimb de focuri cu forţele de ordine ale regimului care încercau să îl aresteze.

Prinţul Aziz, în vârstă de 44 de ani, era cel mai mic fiu al Regelui Fahd.

Prinţul Aziz era implicat în compania Saudi Oger Ltd., care înainte de a-şi suspenda operaţiunile în vara acestui an a fost deţinută de familia Hariri. Fostul premier libanez Saad Hariri a condus compania până când aceasta şi-a încetat operaţiunile.

Moartea bizară şi neaşteptată a prinţului Aziz aruncă lumină asupra unei teorii că demisia în mod clar forţată a premierului libanez Hariri a avut de a face mai mult cu afacerile interne ale saudiţilor decât cu încercarea saudiţilor de a provoca instabilitate în Liban.

Familia Regală saudită a pierdut doi prinţi într-un interval foarte scurt de timp.

Al Jazeera a notat că, în versiunea saudită a filmului Urzeala Tronurilor, prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman arată că este dispus să pună în pericol întrega regiune pentru a câştiga coroana: acţiunile sale aproape că au distrus Consiliul de Cooperare din Golf; Yemenul nu mai poate fi văzut ca un stat funcţional, Egiptul este o bombă cu ceas şi, acum, Libanul ar putea fi cuprins de propriul haos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe