Halterofilul Sohrab Moradi, nou record mondial la cat. 94 kg

Sportivul iranian a înregistrat două noi recorduri mondiale la cat. 94 kg, duminică, la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (California), la stilul aruncat (233 kg) şi la total (417 kg).
Halterofilul iranian Sohrab Moradi.
Halterofilul iranian Sohrab Moradi. (Captură foto)

Campionul olimpic de la Rio de Janeiro, Sohrab Moradi (29 de ani) a obţinut două noi performanţe mondiale la cat. 94 kg, duminică, la turneul final din Statele Unite, în cadrul căreia s-a ales cu trei medalii de aur.

Astfel, iranianul a îmbunătăţit cu un kg cea mai bună performanţă mondială la stilul aruncat, câştigând aurul cu 233 kg. Vechea performanţă aparţinea polonezului Szymon Kolecki .

Podiumul a fost ocupat în continuare de Fares Ibrahim E. H. Elbakh din Qatar cu 220 kg, urmat de un alt iranian Seyedayoob Mousavijarahi - 214 kg.

Moradi a stabilit un nou record şi la total, acesta reuşind să totalizeze 417 kg, cu patru kilograme mai mult decât vechea performanţă, care îi aparţinea. Locurile doi şi trei au revenit lituanianului Aurimas Didzbalis, 388 kg, respectiv Seyedayoob Mousavijarahi, 385 kg.

La smuls, Moradi s-a clasat primul cu 184 kg, urmat de uzbekul Farkhodbek Sobirov - 183 kg, şi Didzbalis - 176 kg.

România a fost prezentă la Anaheim cu şase sportivi care au reuşit să cucerească trei medalii de aur prin Loredana Toma (cat. 63 kg), şi una de bronz prin Dumitru Captări (cat. 77 kg), la stilul smuls.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport