Haiti zguduit de un cutremur. Cel puţin 11 morţi

(Captură Imagine)

Un cutremur de magnitudine 5,9 a lovit sâmbătă seară coasta de nord din Haiti, omorând cel puţin 11 persoane.

Autorităţile locale au afirmat că peste 100 de persoane au fost rănite în urma prăbuşirii unor clădiri, potrivit Deutsche Welle.

Epicentrul cutremurului a fost situat la aproximativ 20 km vest-nord-vest de oraşul de coastă Port-de-Paix, la o adâncime de 11,7 km, potrivit US Geological Survey. Cutremurul a fost simţit până în capitala Port-au-Prince.

Cel puţin şapte persoane au fost omorâte în Port-de-Paix şi altele patru în oraşul Gros-Morne sau în apropierea acestuia.

Preşedintele Jovenel Moise a cerut cetăţenilor să rămână calmi, pe fondul unor rapoarte privind izbucnirea panicii în câteva locuri din nordul ţării.

Multe persoane din ţara caraibeană se tem de o repetare a unui cutremur masiv din 2010 care a lovit în apropierea capitalei şi a provocat cel puţin 200.000 de morţi şi aproximativ 300.000 de răniţi.

Un număr semnificativ de persoane sunt încă găzduiţi în locaţii de urgenţă şi economia ţării încă este deficitară.

Zona lovită de cutremurul de sâmbătă, departamentul Nord-Ouest, este cea mai săracă parte a unei ţări cu nivel ridicat de sărăcie. Mulţi dintre rezidenţii acelei zone trăiesc într-o stare de izolare din cauza drumurilor stricate.