Hackerii care au atacat Ashley Madison publică datele a zeci de milioane de utilizatori

Pagina principală a sitului Ashley Madison
Pagina principală a sitului Ashley Madison (Captură)

Hackerii care au furat în luna iulie informaţiile private a peste 37 de milioane de utilizatori înregistraţi pe website-ul Ashley Madison – principalul website de întâlniri pentru persoanele căsătorite care doresc să îşi înşele soţul/ soţia – au publicat aproximativ 10 gb din aceste date.

Revista Wired a raportat că datele au fost publicate pe Dark Web.

Datele încărcate pe Dark Web includ id-uri şi parole pentru accesarea website-ului, precum şi detalii privind plăţi efectuate cu cărţi de credit sau privind alte tipuri de tranzacţii, conform revistei Wired.

Printre informaţiile publicate se găseşte şi o analiză a ceea ce caută utilizatorii de pe Ashley Madison.

Un utilizator a scris: “Caut pe cineva care nu este fericit acasă sau pur si simplu este plictisit şi în căutarea unor emoţii”.

Atacul cibernetic a fost raportat prima dată de expertul în securitate şi bloggerul Brian Krebs pe 19 iulie. Krebs a declarat la acea vreme că principala plângere formulată de hackeri era aceea că website-ul cere clienţilor 19 dolari pentru o ştergere completă a profilului de utilizator dar că nu şi-a respectat această promisiune.

Compania a negat că nu ar fi răspuns la cererile clienţilor de a li se şterge profilurile.

Taxa pentru aceste cereri a adus companiei, în 2014, un venit de 1,7 milioane de dolari.

După atacul cibernetic, compania a început să permită utilizatorilor să îşi şteargă gratuit profilurile.

Ashley Madison, care susţine că este “cel mai renumit nume în sectorul infidelităţii şi al întâlnirilor între persoane căsătorite”, a plănuit o ofertă publică iniţială în valoare de 200 milioane de dolari pentru acest an înainte să aibă loc breşa informaţională.

Avid Life Media, compania care deţine AshleyMadison.com, a publicat această declaraţie la scurt timp după atac.

În raportul de marţi al Wired, revista citează o declaraţie din partea Impact Team – presupuşii hackeri implicaţi în atac – care a însoţit publicarea datelor. În declaraţie, presupuşii hackeri au declarat că “Avid Life Media nu a blocat website-urile Ashley Madison şi Established Men.

“Noi am explicat frauda, înşelăciunea şi stupiditatea companiei ALM [Avid Life Media] şi a membrilor săi. Acum toată lumea le va vedea datele”, au declarat hackerii, conform revistei Wired.

Iniţial s-a crezut că hackerii vor cere o sumă mare de bani în schimbul datelor.

Website-ul a fost ţinta unor critici dure pentru înlesnirea activităţile extraconjugale ale clienţilor săi.

O femeie care a lucrat la un moment dat pentru Ashley Madison a explicat că există multe alte website-uri dedicate închiderii companiei, adăugând că aceasta a primit numeroase ameninţări cu moartea.

Femeia a susţinut că ameninţările au venit în general din partea a două tipuri de oameni: “Soţiile care şi-au prins soţii folosind website-ul sau diverşi extremişti religioşi.”

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.